måndag 12 augusti 2013

Rättfärdigt ?

Faktiskt är det fullständigt obegripligt. Sveriges regering och riksdag har beslutat att de människor som befinner sig olagligt i Sverige ska premieras med superbillig sjukvård, tandvård och mediciner.
Medan hårt arbetande och högt skattebetalande människor får betala upp till 400 kronor för att besöka läkare när de blir sjuka, kommer en människa som befinner sig illegalt i vårt land (och givetvis inte betalar en krona i skatt) undan med 50 kronor.
En gammal pensionär som måste byta ut sina tänder kan räkna med att betala tiotusentals kronor eller avstå, medan en illegal invandrare får ett helt nytt garnityr för 50 kronor.
Kroniskt sjuka människor, som är helt beroende av dyra mediciner, får punga ut med 2 200 kronor innan högkostnadsskyddet träder in, medan en illegal invandrare får sin medicin för 50 kronor.

Hur i herrans namn tänkte de? Vari ligger rättvisan i att arbetande och skattebetalande svenskar först ska betala skatt och sedan betala dyra avgifter för vård, medan människor som inte ens har rätt att vistas i Sverige ska få vård, tandvård och medicin nästan gratis?
Jag mejlade Socialdepartementet i fredags för att få svar på dessa frågor och hur de ser på det faktum att det är busenkelt att bluffa sig till gratis vård. (Läs Maria Celanders artikel här.) Men de svarade naturligtvis inte. Svenska politiker anser sig inte längre behöva svara på journalisters besvärande frågor, och varför skulle de det? Mainstream-medierna har ju för länge sedan slutat plåga politikerna med frågor om massinvandringens konsekvenser, så numera sitter de på sina höga hästar och gör exakt som det behagar dem.
Att Socialstyrelsen säger att frågeställningen om fusk är helt ny för dem, bådar verkligen inte gott. Vad är det för fel på svenska politiker och tjänstemän? Vilken idiot som helst kan väl räkna ut att folk kommer att försöka utnyttja denna enorma förmån om de kan?

I Sverige bor nu cirka 1,5 miljoner människor av utländsk härkomst. Många av dem har ett utseende som ligger långt ifrån det typiskt nordiska med ljust hår och blå ögon. Jag förstår mycket väl om en invandrare med dålig ekonomi, som sitter och funderar ”ska jag betala 50 000 kronor för mina nya tänder eller 50 kronor”, kommer fram till att femtiolappen känns trevligare.
Dock räckte inte min fantasi till för att föreställa mig att en etnisk svensk, med typiskt svenskt utseende, på klingande stockholmska kunde passera som en ”papperslös”. Det går inte att förklara med något annat än skräcken för att bete sig ”rasistiskt”. Personalen på vårdcentralen, tandläkarna och apotekspersonalen blundar hellre för uppenbart fusk än utsätter sig för risken att kallas rasist, bli utfryst och kanske förlora jobbet.

Something is rotten in the state of Sweden. Eller förlåt, snart sagt allting är ruttet i Sveriges land. För mig är det helt obegripligt att majoriteten av svenska folket fortfarande sitter tysta och snälla och bara accepterar allt vansinne som läggs på dem.
Det skulle inte förvåna mig om upproret startar i det gamla snapphane-landet Skåne. Varför ska vi tåla alla dumheterna från Stockholm?

Inga kommentarer: