fredag 30 december 2011

Gnosjöandan; ett minne blott? « Avpixlat

Gnosjöandan; ett minne blott? « Avpixlat: Gnosjöandan; ett minne blott?

GNOSJÖ Gnosjö, en ort i Småland fylld av entreprenörer och med en anda av att “allt är möjligt”. I Gnosjö står ordet entreprenör för något verkligt, det vill säga en initiativrik person som exempelvis tillverkar en produkt som kunder efterfrågar. Entreprenören etablerar arbetsplatser och anställer arbetsvilliga som ersätts med lön för möda. Både entreprenören och de anställda representerar Sveriges betydelsefulla skattebetalare.

Arne Ottoson (M), kommunalråd i Gnosjö, har insett att kommunens budget inte kommer att gå ihop (under överskådlig tid?) alldenstund så många anhöriginvandrare från Somalia förväntas anlända under 2012. Kraftfullt kräver han därför besked från regeringen när pengarna, som ska försörja de somaliska anhöriginvandrarna till kommunen, kommer?

På tre år har kommunens försörjningsstöd ökat med 4,7 miljoner kronor. Då är inte kostnader för skola och sjukvård inräknade. Sådana kostnader tillkommer med andra ord.

Ett kommunalråd i Gnosjö har sent omsider insett att Gnosjös läge är prekärt. Vad gör då en politiker? Kräver ytterligare insatser från Sveriges hårt ansatta och beskattade befolkning, förstås!

Ändå kan han inte låta bli att lägga till den vanliga brasklappen:

Självklart vill vi att de [somalierna] ska återförenas men vi tycker staten ska vara med och ta kostnaden.

Ludvig den XIV av Frankrike sa:

L’état, c’est moi! (Staten, det är jag!)

Sveriges skattebetalare kan säga detsamma och konstatera att:

Hit, men inte längre!

Vi betalar inte, vi betalar inte!

Print Friendly
Share
2011-12-29, 11:37 (uppdaterat 2011-12-29, 11:37) | Kategori(er): Ekonomi, Inrikes, Invandring/mångkultur, Politik, Video / audio

2
Disqus

Gilla
Dislike
and 36 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
96 kommentarer 1046 gillar received
Dela på
Visar 80 av 136 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


bud 1 timme sedan
Detta är så sjukt så ingen normalt funtad människa kan förstå de som inte tar avstånd från "massimporten". Välfärdssystemet och tryggheten måste tydligen haverera fullständigt innan alltför många liknöjda svenskar bryr sig? 7klövern och den Goebbelanstrukna medjan har visserligen manipulerat många. Men är det någon ursäkt i nuläget, när det överallt i landet är ständiga problem?

kjellan11 14 timmar sedan
Du som är det moderata kommunalrådet i Gnosjö glömm inte att det är ni moderater som vill ha det så här så kom inte hit o gnäll dom ända med rätt att protestera mot galenskaperna är vi som röstade på SD
6 people gillar det här.

kjellan11 14 timmar sedan
Vår tjäre Fredris anfader var ju pixlad går det inte att utvisa honom till något pixlat land, för Sveriges väl
3 people gillar det här.

MetalHeadViking 16 timmar sedan
Helt otroligt!

KarlssonMikael 16 timmar sedan
Nu är det godnatt. 1 juli 2012 är ett dystert datum.

För att få behålla makten så lierar sig Reinfeldt med MP så till den milda grad att han öppnar dörren till Somalia. Dessa som är världens, näst efter zigenarna, svåraste folkslag att integrera.

KOSTNADER:
Vi kommer få betala deras bostäder, deras bilar, deras kläder, deras SL-kort, deras mat, deras sjukvård, deras skola (analfabeter), deras fängelsevistelser, våra svenska kvinnors rehabilitering efter alla våldtäkter, förlorade skatteintäkter (från sjukskrivna våldtagna svenska kvinnor), domstolsförhandlingar.
INTÄKTER:
Berikning och ett mer spännande samhälle.
10 people gillar det här.

raimo svensson 16 timmar sedan
sveden är ett d å r h u s fre d rik var minut förfaller landet skyll ej på sd skyll ej på sd skyll ej på sd nästa röst går till SD SD tack avpixlat gött nyttigt år alla
7 people gillar det här.

Mullog 17 timmar sedan
Regeringen trycker snart upp banderoller och skickar till kommunerna:

"Visst får våra äldre antalet blöjor begränsat, men vi har ju världens mest liberala invandringspolitik!"

"Skolorna ser hemska ut, men vi har ju världens mest liberala invandringspolitik!"

"Kommunerna är snart bankrutt för att vi tvingar dem ta emot fler entreprenörer och kulturberikare, men vi har ju världens mest liberala invandringspolitik!"
12 people gillar det här.

ML46 17 timmar sedan
Vår eminente statsminister vill ha hit hela sin okända släkt, så kan han ställa till med stort kalas för sin familjeåterförening i lilla Gnosjö
6 people gillar det här.

Exilsvensken 18 timmar sedan
Det som vore intressant att veta är hur kan man som skattebetalande Svensk låta bli att betala in skatten? Som anställd är ju det omöjligt eftersom skatten dras in av arbetsgivaren innan man ens får se pengarna!!
Det enda protesten som ger genomslag är att strypa pengakranen och den möjligheten har man inte!!!

Någon som har en lösning??
4 people gillar det här.

Alle 19 timmar sedan
Ahaa, så det föreligger på det viset?! Men får vi då i så fall kanske be den om våra skattekronor så frugalt tilltagsne herr småländske (!) kommunalrådet A.Ottsson (M) att omedelbart kalla ner från näringsminister Lööf (hela 28 år nu vorden och därmed naturligtvis sedan länge gediget erfaren inom sitt lilla enkla gebit!) samt integrationsminister Erik "Myten" Ullenhag för att på ort och ställe inför den församlade världspressen Ä-N-T-L-I-G-E-N kunna få demonstrera (ånyo) en på europeiskt territorium totalt misslyckad s.k. integration av de otaliga somaliska m fl "flyktingarna"!

Jag tror jag talar för SAMTLIGA i denna sak alltmer upprörda medborgare som nu vänta andäktigt på detta uti SVT och TV4 direktsända fullständigt unika evenemang...

Mvh
en fd sjuklöverist

PS! Försök gärna få med representanter för det militanta AFA, Ung Vänster, Rättvisepartiet Socialisterna, Al-Shabab, samtliga våra politiska ungdomsförbund (dvs sjuklöverns), Ung Vänster, Feministiskt Initiativ, Svensk-koreanska föreningen (dvs Nordkorea, vad trodde ni?!), Syndikalistiska Ungdomsförbundet m fl. Kanske kan de lära sig något om Verkligheten... men sannolikheten är nog tyvärr i stort sett helt försumbar eftersom det är vår tids pursvenskar vi talar om.
12 people gillar det här.

Clas_S 19 timmar sedan
Låt dom återförenas i hemlandet istället för i Gnosjö. Det löser problemet!
28 people gillar det här.

u28903094 19 timmar sedan
Det är detta ni röstade för vid valet över 94% vill ha det så i Sverige hoppas att ni drabbas själva.
20 people gillar det här.

kjellan11 14 timmar sedan som svar till u28903094
Det är rätt men även vi som röstade på SD drabbas av denna invation av raketforskare
2 people gillar det här.

Sansear 19 timmar sedan
En sak som inte dykt upp på avpixlat som borde analyseras är det där med att de politiskt tillsatta nämndemännens roll nu plötsligt kommit på tapeten. Ett snille till domare i Nyköping går tex hårt åt SD som olämpliga för detta ändamål då de enligt honom har avvikande syn på personens ursprung vilket då smittar av sig på deras roll som nämndemän. Hmmmm jag har inte än läst några kommentarer från honom om han anser att muslimer är lämpliga som nämndemän. De flesta vill ju att islamsk lag skall råda. Och då får ju på inga villkor muslimen fällas i tex en tvist mellan en icke-muslim och en muslim, detta är emot koranens budskap. En fiktiv muslimsk nämndeman har därför enbart två val om det enligt svensk lag är muslimen som felat i ett mål med tex en kristen som motpart. 1) anse att svensk lag är viktigare än koranen (han förkastar då sig själv som en äkta muslim). 2) anse att koranen är viktigare än svensk lag och döma till muslimens fördel. Misstänker att 90 % av landets muslimer i ett sådant läge följer koranen framför svensk lag och därmed friar muslimen oavsett brott
19 people gillar det här.

Ann-katrin Sahlqvist Top 10 20 timmar sedan
Jag kan inte förstå vad denna regering håller på med egentligen, är dom helt slut i skallen
Någon uppgörelse måste ha gjorts som inte svenskarna får veta. för fullt friska människor kan bara inte bete sig på detta viset Fredde har sålt oss o landet. Spelar ändå ingen roll hur många vi tar hand om här. så är det tusen o åter tusentals fler som behöver hjälp som inte kan ta sig hit
Vi skulle gjort mer att ge hjälp på plats Man kan göra en liknelse som att sätta en man i varje livbåt på ett sjunkande skepp
21 people gillar det här.

Stefan K 19 timmar sedan som svar till Ann-katrin Sahlqvist
Reinfeldt har precis som Sickan i Jönsson-ligan "en plan".
Hans plan utgår från att knäppa SD på näsan till varje pris, oavsett hur högt priset blir. För att få denna plan att gå ihop tar han till metoder som definitivt inte hör hemma i en demokrati, döljer baksidorna med väl inövade floskler och de som ändå har mod att ifrågasätta får smaka på partipiskan.
Ingen, absolut ingen, får ifrågasätta hans experiment. Var det hela slutar vet ingen, inte ens Reinfeldt själv. Skillnaden är att vanliga medborgare lär märka det, samtidigt som herr och fru Reinfeldt kan ta sina förmögenheter och bosätta sig i ett land där mångkulturen ännu inte nått med sina misslyckade tentakler.
18 people gillar det här.

ladylufs 19 timmar sedan som svar till Stefan K
Man skall alltid passa sej för personer som får Hybris och storhetsvansinne pga höga förtroendesiffror som är vitt skilt från låga partisiffror.
Däremellan brister det märkbart vilket kan vara svårt att bemästra och konstatera för den som bär dem!!
4 people gillar det här.

Bengt Idestam 20 timmar sedan
Det var inte länge sedan som samme kommunalråd stod och öste lovord över invadrarna som dom var aktivt var och hämtade i Södertälje. Och dessutom stod geniet i tv och sa att det inte var fel på dessa invandrare utan på företagen som inte satte dom i arbete. Så, din tomte, sätt dina somalier i arbete och håll klaffen.
29 people gillar det här.

Ann-katrin Sahlqvist Top 10 20 timmar sedan som svar till Bengt Idestam
Företagen har väl ingen skuld till att regering o kommunpolitiker tar emot en massa folk som vare sig har varken utbildning eller hyfs i kroppen
Dom får väl först o främst gå ut o fråga företagare hur många som är villig att anställa dessa människor. innan man fyller på arbetslösheten. Våra svenska ungdomar får söka sig till norge för att jobba o sjuklövern tar hit somalier som inte sett ett modernt redskap ens. Ta han om våra ungdomar först före dessa outbildade människor. Ni kan ju inte ens ta hand om våra högutbildade med yrkeserfarenheter svenska invånare
12 people gillar det här.

Bengt Idestam 19 timmar sedan som svar till Ann-katrin Sahlqvist
Jag får väl anta att du inte såg programmet. Men detta kommunalråd åkte till slöddertälje, tillsammans med ett stort gäng företagare, och hämtade arbetsvilliga invandrare till Gnosjö. "Svenskarna är så slöa och vill ju inte ha jobb inom industrin" sa en av företagarna. Så, dom har skuld. I alla fall i just detta fallet. Sedan ska du veta att Företagarna(en organisation som jag skäms att erkänna att jag tillhör) gärna ser en stor invandring med lönesänkningar som följd på en överetablerad arbetsmarknad. Så jo företagen, speciellt de stora, har en stor skuld i dagen problem.
14 people gillar det här.

Sweds 20 timmar sedan
http://www.youtube.com/watch?v...
1 person gillar det här.

bowlaren 20 timmar sedan
Rör inte Mina Skattepengar.
10 people gillar det här.

Bengtomoderat 20 timmar sedan
Visst såklart alla(h) lever lyckliga tillsammans och jobbar som tusan o tjänar pengar o betalar häftig skatt så det visslar om det. Fattar Ni inte vilka vinnare vi är.

Den som tror på det läser verkligheten som fan läser biblen, eller var det pedoprofeten som läste. Fan kanske vet!
4 people gillar det här.

Bengtomoderat 20 timmar sedan
Alla dom som jobbat ihop till vår sk välfärd snurrar numera som elvispar i sina gravar. Var det verkligen detta som dom ville att "vi" skulle göra med arvet?? Tveksamt, om dom vetat så hade dom förmodligen levt upp det dom gnetade ihop istället för att offra sig för kommande generationer.

Dagens politiker; SKÄMS SKÄMS SKÄMS
16 people gillar det här.

Magentan 20 timmar sedan som svar till Bengtomoderat
... och till dagens väljare: VAKNA VAKNA VAKNA - VAKNA och SKÄMS!
7 people gillar det här.

Ann-katrin Sahlqvist Top 10 20 timmar sedan som svar till Magentan
Vad du skriker. Jag har varit vaken hela tiden så skyll inte dårskapen på mig är du snäll.
men tror inte du menar åt mig heller
4 people gillar det här.

Magentan 19 timmar sedan som svar till Ann-katrin Sahlqvist
Jag avser givetvis alla de ca 94 % av våra väljare som röstar på 7-klövern.
4 people gillar det här.

mrspiggy 20 timmar sedan
Annie Lööf (C) har ju framhållit somalierna som ett lysande exempel på
framgångsrika entreprenörer. Och nu får Gnosjö lyckan att se företagandet blomstra. Ett stort
grattis är väl på sin plats?
27 people gillar det här.

Tobo Lobo 21 timmar sedan
Moderaterna gör upp med MP. Vad ska man säga?
Tack för mer anhöriginvandring?
Kan inte någon hederlig gammelmoderat sätta stopp för vansinnet?

Skattesänkningarna kliar gott. Men vad hände med Landet under tiden?
15 people gillar det här.

Misslyckande Top 10 22 timmar sedan
Har senaste halvtimmen sett 2 reklam av UNHCFR om "värdsfadder"

Detta är propaganda och hjärntvättsmanipulering så folk inte ska fatta vad som sker i småkommuner!
10 people gillar det här.

kalle008 22 timmar sedan
Vi ska sluta prata om humanitet och återförening. Vi ska konstatera att det har gått för långt. Vi vill inte bli muslimer, vi vill inte med tiden bli bruna. Vi vill vara svenskar i ett svenskt Sverige.

Då finns bara en väg:

Stäng kranen

Öppna avloppet på vid gavel

Torka upp på golvet.

-------------------------------------------

Ovanstående gäller alla analfabeter, fuskande, ljugande okunniga, religiöst förvridna, bidragssökande, kriminella, arbetsovilliga, som inte vill bli svenskar i ett svenskt Sverige.

Och i största allmänhet är dessa personer väldigt lätta att känna igen.

De som gör nytta i Sverige är en annan sak. De är också lätta att känna igen, för det mesta.

De har inte tid att fika hela dagarna. De har inga guldkedjor kring halsen. De nöjeskör inte med Mersan hela dagarna.

De jobbar. De uppfostrar sina barn till laglydighet och arbetsvilja.
49 people gillar det här.

Nostalgikern 22 timmar sedan
Vilken rubrik! Snart hela Sverige, ett minne blott?
Det hade väl passat bättre?
4 people gillar det här.

swebyggare 22 timmar sedan
Lyssna på P1 ''kluvet land'' om just Gnosjö och invandring.
2 people gillar det här.

Sweden Confidential Top 10 23 timmar sedan
Är det inte bättre de återförenas i Somalia?

Lyssna på idioten.

- "Vi vill att de ska återförenas för det är bra för hela bygden? Men vi tycker staten ska vara med att ta kostnaden?"

Kognitiv dissonans någon?
30 people gillar det här.

Dansk_utveckling 23 timmar sedan
Skulle inte Somalier vara excellenta entreprenörer i både England och USA? Passar nog Gnosjö bra.
6 people gillar det här.

tornseglaren 23 timmar sedan
Nu är tom Gnosjö bekymrade över sin ekonomi. Då är det illa. Vad som bekymrar mig än mer är det onämnbara, nämligen att sveriges befolkning är på väg att byta utseende och kultur. För all framtid!
22 people gillar det här.

ParisSheraton 23 timmar sedan
I Faderns, Sonens och den helige Andes namn, Amen.Tre gudar, hur ska detta sluta? Det finns ju bara EN gud enligt islam. Och detta sker i Sveriges bibelbälte.
20 people gillar det här.

argatanten 23 timmar sedan
Svenska folket är utsatta för världens största statsbluff! Detta trixande med kostnaderna, får mig att se rött! Finns det ingen kommunpolitiker som har ryggrad nog att prata klarspråk? Sluta ducka under den våta filten av korrekta floskler. Eller är det den statsfinansierade "antirasistlobbyn" som har förlamat er med sina flummiga argument om främlingsfientlighet? Ni har ett förtroende att förvalta, gör det! Om inte annat så för era barn och barnbarns skull!

Gå in och läs på Riksdag & Departement, där står det uttryckligen vad kalaset kostar, om än uppdelat under olika rubriker och poster. Inte ens FPs Gunnar Andrén kan förneka att det handlar om enorma summor, även om han räknar baklänges på kulramen!

Om inte detta räcker för att övertyga er, så har AF presenterat en prognos där man varnar för att antalet arbetslösa, utan utsikter att komma ut på arbetsmarknaden, förväntas att öka dramatiskt! Detta lär inte ens den godaste viljan i världen eller Gnosjöandan råda bot på. Var skall vi dra gränsen för vår godhet? Är det när det inte längre lönar sig att arbeta och betala skatt? Med ett havererat asylsystem, så är det dags att börja ifrågasätta vår "godhet". När man inte längre kan garantera att våra asyllagar efterlevs, samtidigt som man använder pengar från vår biståndsbudget för att finansiera detta, så är det ett allvarligt systemfel.

Men lycka till med svaret från Ullenhag, vi är många som väntar med spänning på myt nr 14.

http://www.rod.se/migration-in...
http://svt.se/2.22620/1.266068...
28 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 23 timmar sedan
Jag måste tillägga en viktig sak Gnosjö och intill liggande samhälle är mycket religiöst.
Dessa människor vill rädda hela världen inklusive Somalia.
Dessa religiösa tror att dom jobbar för Jesus och och att Jesus är med dom
Att "" rädda "" somalier går hand i hand med deras GUD:s tro
Saliga äro de enfaldiga ty de ska besitta jorden
Religiösa människor är otroligt naiva.
*******************************************************
Nu kommer mitt budskap till er i Gnosjö trakten >>>>> ett > Jesus kommer inte, ni får reda upp allt själva >>>> två > det kommer inte en cent från regeringen heller !!
34 people gillar det här.

argdansk Top 10 23 timmar sedan som svar till YOTHI_TARZAN
Skulle de däremot be de gamla aserna, då kanske det fanns en möjlighet för hjälp - ingen frid på jorden - vänd andra kinden till - förlåt dina fiender - stil där inte!!

Som det är nu - är de snart helt ute och hänger i repen om inte de tar till krafttag.
4 people gillar det här.

Obstinat 23 timmar sedan som svar till YOTHI_TARZAN
Men istället blir det ett par moskéer.
4 people gillar det här.

varom 23 timmar sedan
Sverige måste vara världsbäst på att förstöra det föregående generationer byggt upp. Skyldiga är utan tvekan följande nätverk! 7-klövern, gammelmedia eller rättare sagt propagandamedia samt andra hycklare från etablissemanget som berikat sig gott på multikultiprojektet. Drabbade är alla vi övriga 99 procent.
19 people gillar det här.

katarina broman 23 timmar sedan
Vad!!! Går det inte ihop sig??? Well I never!!! Dessa nybyggare är ju Sveriges framtid och en stor stor resurs, så hur kan detta komma sig? Så har man sagt mig och inte skulle de väl ljuga???

ROTFLMFAO!!!
13 people gillar det här.

7olsson4 1 dag sedan
Varför vill Arne Ottoson ha mer pengar för att det kommer fler invandrare till Gnosjö? Hans egna partikamrater i regering och riksdag har sagt att invandringen inte kostar något, istället generar den en massa kulor. Tror han inte på sin regering?
47 people gillar det här.

JanEriks 1 dag sedan
Självklart ska de återförenas...i Somalia!
29 people gillar det här.

Louise Abrahams 1 dag sedan
Louis var "le roi soleil" (solkonungen) och han bodde i Versailles (inte i Gnosjö) med sina älskarinnor. Men folket var väl mest som svenskarna dvs överkörda och hade inte heller nagot att säga till om.........
3 people gillar det här.

Exilenskalman 1 dag sedan som svar till Louise Abrahams
Nej, folket hade väl inte det. Hur det slutade för "le roi du soleil" är ju också ganska välkänt vid det här laget. Hans hårklippning blev ju lite väl kort...
5 people gillar det här.

Obstinat 1 dag sedan
Politikerna i Gnosjö har väl själva valt att ta dit somalierna. Efter vad jag förstått får kommunerna ekonomisk ersättning för ett visst antal år - 3 år? - för mottagna individer.

Då undrar man ju hur de räknade att detta skulle täcka kostnaderna, för inte trodde de väl att somalierna skulle vara klara att försörja sig själva efter den perioden?

Det sägs att man kan räkna med 10 år innan en analfabet kan beräknas att i alla fall teoretiskt komma ut på arbetsmarknaden. Hade Gnosjöpolitikerna inte tagit reda på detta innan, att kommunen i sju år själva skulle försörja var och en?

Att sedan komma och gnälla om mer pengar visar ju på en urusel planering utan några som helst prognoser. Det är inte bara i Gnosjö, detta läser man ju allt oftare om att olika kommuner klagar på att det inte blev en vinstaffär uten en stor förlust för respektive kommun.

Har de inga ekonomer på kommunerna? I så fall borde sagt nej redan från början till att ta emot dessa resurskrävande människor. När de nu visat sig vara urusla på att räkna, för de väl själva stå för följderna. Kommunerna bör själva få stå för sitt kast, de får väl dra ner på all annan kommunservice. Då kanske folk blir mer noggranna med vilka politiker de väljer in.

Det verkar som om man försöker rädda situationen med att ta emot ännu fler, så att man får nya pengar för dem. På det viset skjuter man ett berg av underskott framför sig, tills den dag när kassakistan är tom.

22 people gillar det här.

Facit 16 timmar sedan som svar till Obstinat
Matematiken som behövs för att räkna ut detta kan en tredjeklassare klara av.
3 people gillar det här.

nuvetvi 23 timmar sedan som svar till Obstinat
Det politiska systemet vi har. Det kommer alltfler, som blir väljare och röstar. De vill ha in sina släktingar och fler från sina länder. Partierna vill vinna val. De lovar det väljarna vill. De som lovar mest vinner valet. Fler och fler vill ha in fler och fler. Partierna lovar fler invandrare från MENA! De som lovat flest vinner.

80,5% av jordens invånare i uländerna idag. 86,5% omkring 2050. 35% fler muslimer om 20 år. Ökar från 1,6 miljarder till 2,2 miljarder. Dubbelt och tredubbelt mot i Europa. Cirka 160 muslimer per svensk inklusive invandrare idag om cirka 10 miljoner svenskar. Cirka 220 muslimer per svensk om 20 år. Kan komma hur många som helst och inte kan försörjas. Hur många? Till det är svält här också?

Partierna lovar fler ju fler som kommer och som kräver fler. Krav på fler moskéer. Lovar bygga moskéer och vinner alltfler röster på det. En ond cirkel. Kan inte leda till annat än fattigdom, svält, ekonomisk, kulturell, social och nationell undergång för Sverige. Bryts inte om inte folk röstar radikalt annorlunda någon gång.

http://pewforum.org/The-Future...
11 people gillar det här.

Misslyckande Top 10 1 dag sedan
Varför varna - den sjuka agendan är ju satt i alla fall? Vad ljuger ni om?

http://www.sktftidningen.se/ar...

Björn Colliander, chef för enheten för
arbetsmarknads­åtgärder i Norrköping, tror att större kommuner som tar
emot många flyktingar kommer att få det tufft.

– Vi får mindre pengar i statsbidrag samtidigt som den nya
samhällsorienteringen kommer att ta resurser. Dessutom måste vi ha en
buffert för ökat socialbidrag för de som går igenom Arbetsförmedlingens
insatser utan att få något jobb. Det är ingen tvekan om att det blir
tajt.
6 people gillar det här.

HA2010 1 dag sedan
Gnosjöandan - ut!
Mogadishuandan - in!
35 people gillar det här.

HA2010 1 dag sedan
Ludvig den XIV av Frankrike sa:

L’état, c’est moi! (Staten, det är jag!)Det måste vara FR:s favoritslogan också.
5 people gillar det här.

Berit 1 dag sedan
Den totala kostnaden har man inte ens räknat på, bara summan på försörjningsstödet.

Så här går det när regeringen träffar överenskommelser med ett annat parti av prestige- och maktskäl och inte bryr sig om att göra en konsekvensanalys. Totalt ansvarslöst. Detta förfarande borde kriminaliseras.

Kan vi inte skicka en symbolisk räkning till Maria Wetterstrand och Peter Eriksson? Kanske med några exempel på hur många sjuka och gamla som nu drabbas av ytterligare besparingar.
24 people gillar det här.

BitteJ 1 dag sedan
illa om tom gnosjö drabbats, där har väl alltid arbetslösheten varit låg, skulle vilja se skillnader i arbetslöshet före och efter somaliernas ankomst. men att invandrare kostar pengar är ju bara en myt så dett måste vara gnosjö som räknat fel.
30 people gillar det här.

Totex 1 dag sedan
Oj va sjukt
8 people gillar det här.

Misslyckande Top 10 1 dag sedan
Så här ser propagandan ut - Verkligheten annan

http://www.generationsväxlingen.se/generationsvaxlinge...

Generationsväxlingen drabbar samtliga län och nästan alla kommuner, men
med olika styrka. Bäst klarar sig storstadskommunerna och några
universitetsstäder medan utvecklingen blir mycket ogynnsam för flertalet
kommuner i skogslänen men också för många små kommuner i Syd- och
Mellansverige. Värst drabbas dock glesbygdskommunerna

2 people gillar det här.

deleted 1 dag sedan
"Kostnaden är ju ganska hög"

Äntligen!

Ridå
18 people gillar det här.

Misslyckande Top 10 1 dag sedan
Tar man in massa "flyktingar" som direkt går in på försörjningsbidrag för man ljugit om 40-taliterna

Som får mindre i pension och man vill höja pensionsåldern?

Hur vore det om vi inte tog in dessa "flyktingar" alls? Vi kan gå i pension i normalålder, få någorlunda pension? Unga arbetslösa får jobb?
30 people gillar det här.

Svenne3 1 dag sedan
Har bott i trakten och upplevt "gnosjö andan", i dag är allting fullkomligt förstört av invandringen totalt havererat.. Kan någon PK människa förklara för mig vad som är bra med detta?
Mindre och mindre folk som arbetar ska försörja en lavinartad flyktingvåg av oanställbara personer, vilken människa med "hjärna" kan få detta till att gå ihop?
52 people gillar det här.

Facit 16 timmar sedan som svar till Svenne3
Ingen människa med hjärna får detta att gå ihop!
1 person gillar det här.

Lars_Torstensson 1 dag sedan
Jag är säker på att gnosjöandan som alltid har varit föregångare vad gäller entereprenörskap i Sverige klarar av detta. Trots att de är motarbetade av de flesta makthavare. Vändpunkten närmar sig då alla egoistiska politiker är tvungna att anpassa sig till verkligheten. Jag uppmanar alla att minnas deras tidigare inlägg i invandringsdebatten, så att de kan få stå till svars för katastrofen de har orsakat för alla invånare i Sverige. Svenskar såväl som invandrare och flyktingar.
19 people gillar det här.

novaspace 1 dag sedan
Sitter och läser på GP, om Juholts "kristallkula".
http://www.gp.se/nyheter/debat...

Hittade en kommentar från en person som verkar vara hur verklighetsfrånvarande man kan bli.
Den lyder;

"Du har delvis rätt, SD pekar helt klart på problemområden, men även dom har den ekonomiska analysen fel, invandrare kostar i princip ingenting (det är ju bara titta, "dom" har inga pengar, allt dom tjänar går till hyra, skatter, konsumtion)Allt dom får/tjänar kommer tillbaka.Personer som Kjell Peterson, Helene Odenjung m.fl. som tjänar 3-4ggr mer än dom gör åt, DÄR har du kostnader."

Varifrån tror denna person att dessa pengar "som inte kostar" kommer ifrån?

Sorry att det var lite OT, men så här ser verkligheten ut, kära avpixlatläsare, hos merparten av svenska folket.
32 people gillar det här.

SkorpioSSS 1 dag sedan som svar till novaspace
Jag känner igen resonemenget, tyvärr. Har hört det många ggr. Han är inte ensam om att blivit hjärntvättad.
9 people gillar det här.

Berit 1 dag sedan som svar till novaspace
Jisses. Vilken skarpsinnig ekonomisk analys i den GP-kommentaren. Tänk om fattigpensionärer, arbetslösa, sjuka och handikappade också kunde få höra att de i princip inte kostar något. Alla pengar går ju tillbaka till skatter, hyra, mat, medicin, vård, avgifter...

Tycker resonemanget att invandrare inte kostar påminner inte så lite om it-haussen. Där förklarades länge att det handlade om en ny ekonomi där man kunde räkna på ett helt annat sätt. När sedan bubblan sprack visade det sig obarmhärtigt att samma ekonomiska lagar gällde för it-sektorn och alla dotkom-entreprenörer som för företag i den gamla ekonomin.
15 people gillar det här.

Dandersan 1 dag sedan
58 personer ger en kostnad på 1,2 Miljoner enbart på försörjningsstödet.
9 people gillar det här.

Saxtorparen 1 dag sedan
Höj skatten din gnällspik.
3 people gillar det här.

Stefan Ekström 1 dag sedan
Somalier, alltid dessa somalier.
16 people gillar det här.

Fredrik_H 23 timmar sedan som svar till Stefan Ekström
Tro det eller ej, så är de faktisk mer framåt än romerna...vilket ju iofs inte säger någonting
1 person gillar det här.

GustavIII 1 dag sedan
Det skall visa sig att Sjöboandan, på den tiden, hade varit att föredra.
25 people gillar det här.

Sven-Olle 1 dag sedan som svar till GustavIII
Den andan kommer komma tillbaka i Sjöbo 2014.. Det ska jag se till!
Så till alla i Skåne som vill ha den kommunen som Expo avskydde så mycket! ;) flytta till Sjöbo Kommun så ska vi tillsammans se till att den blir verklighet!
8 people gillar det här.

Svenskastavalla Top 10 1 dag sedan
Nu kröp sanningen fram! Låt alla multikultikramare betala ur egen ficka i fortsättningen för invandringen, så blir det kanske ordning!
25 people gillar det här.

BaconPiskan 1 dag sedan
"...staten ska vara med och ta kostnaden..."
Staten, det är Vi skattebetalare det! Politikerna har inga egna pengar att fördela.

För övrigt, hur rimmar detta med kostnader med den ständiga lögnen om att massinvandringen är lönsam? Om folk inte börjar fatta hur det hänger ihop mycket snart och röstar sverigevänligt i valet 2014, då är det helkört med våra välfärdssytem, pensioner och möjligheten att leva ett drägligt liv i Sverige.
38 people gillar det här.

Grimhild 1 dag sedan som svar till BaconPiskan
Staten skall inte betala...Inte kommunerna heller !!!
9 people gillar det här.

mittmotto Top 10 1 dag sedan
Sen kan man ju undra varför Avpixlat går som tåget på Alexa i dag ar AP på plats 71 i Sverige.

Att jämföra med EXPO som trots samarbete och draghjälp av DN bara ligger på plats 1085 i Sverige.
71 people gillar det här.

Facit 1 dag sedan som svar till mittmotto
Att Avpixlat går bra är bara en myt enligt Ullenhag.
39 people gillar det här.

mittmotto Top 10 1 dag sedan som svar till Facit
Ja enligt den stora myt skaparen Ullenhag så är denna fria invandring inga problem heller.
28 people gillar det här.

bilbobagger 1 dag sedan
Grattis Gnosjö! Är det inte dags att ni går man ur huse o säger att nu är det nog. Sluta sitt hemma i stugorna o gnälla.Ta tag i saken! Ni har massor av folk bakom er.
27 people gillar det här.

DragonenSWE 1 dag sedan
Om man drar en parallell med t.e.x ornitologers arbete i naturen så är det mer 'humant' att arbeta med vilda fåglar för där vill vårdarna släppa tillbaka dem som tagits om hand så fort som möjligt annars kommer deras invanda mönster att förändras och de kanske aldrig kan släppas fria igen för de har blivit beroende av oss människor. För att få inspiration så kan man alltid titta på Mitt i Naturen så får våra politiker ett hög med goda tips om hur de kan applicera detta i flyktingpolitiken.

Vi ska kunna ta emot flyktingar eller allra helst, hjälpa dem på plats i den miljö de vuxit upp i. Om de kommer hit så ska de kunna få TUT men bara under den tid som oroligheterna fortfarande pågår i hemlandet. De ska således veta att innan de dyker upp i Sverige, att det aldrig är frågan om att få PUT här utan Sverige är en temporär fristad inte ett nytt hemland med ett livslångt bidragsberoende. De ska helt enkelt skriva under ett kontrakt innan de får komma in i Sverige om hur situationen är och kommer att gestalta sig i den närmaste framtiden.

Tro inte för en sekund att jag menar att tex somalier är djur utan det är sättet vi behandlar djur och människor – de är olika. Vi verkar ha hjärnan igång när det gäller omtänksamheten för djuren i naturen när vi borde arbeta precis på samma sätt med människor som behöver hjälp från andra regioner i världen. Ge dem hjälp och klara besked om vad som gäller så blir det inga illegala 'flyktingar' i vårt land.

Gör om, gör rätt!!!
6 people gillar det här.

nuvetvi 1 dag sedan
Somalia dubblerar sin befolkning vart 20e år. Varför lämnar de? Varför stannar de inte i sina länder? Behöver inte de hjälp? Vill de inte hjälpa sina egna? Där de borde hjälpa istället för att leva på bidrag här och flytta hit. Varför etablerar de islam? Konstigt att det heter, att de ska återförenas? De har ju aldrig varit i Sverige tillsammans med sina stora familjer och höga barnafödande. Det rätta vore väl, att föräldrarna återvände till sina barn? Varför har de lämnat dem? Skulle det inte vara utbildade som skulle komma? Men vad anses normalt och inte numer i Sverige?

Sedan blir det debatt där socialdemokraterna säger, att ungdomsarbetslösheten ökat sedan M tagit makten och inte ger tillräckligt ungdomsstöd. Moderaterna svarar, att det är lägre arbetslöshet nu än när Socialdemokraterna hade makten och fler i arbete. Mp och även andra av den sjuhövdade draken kommer bestämt och högljutt påstå, att det behövs ännu fler i Sverige från MENA och Asien för vården, skolan och omsorgen nu när det är sådan katastrof med så många plus 65, som de kallar äldre över 65 års ålder i Sverige. Kan också heta, att de är fattiga och i krig i Somalia och behöver hjälp. Tyst om, att de är analfabeter och saknar yrkesutbildning. Växlar efter som det passar för att komma. Inga krav på dem och deras länder att ändra sig,

Glömmer ungdomar utan arbete i Sverige och de cirka 1- 1,2 miljarderna över 60- 65 års ålder, som behöver hjälp i uvärlden och ökar och även kommer till Sverige och Europa en hel del och de 25 miljoner med HIV/AIDS i sub-Sahara, som behöver hjälp liksom 5 miljoner i Indien där det knappt fanns HIV/AIDS förr. TBC ökar, 2,5 miljarder med hepatit B och levnadsåldern sjunker med upp till omkring 14 år eller mer från cirka 55 för kvinnor och 60 för män i många av de värst drabbade länderna. Cirka 1,5 miljoner barn dör om året av sjukdomar orsakade av dåligt vatten och 7 miljoner av brist på näring. Över 800 miljoner dör av näringsbrist. Dubbelt mot 1950.

70% av världens fattiga är kvinnor. 40% av arbetsstyrkan i världen, men tjänar bara 25% av inkomsten och har bara 1% av förmögenheten. Kvinnor får inte äga eller ärva i islamska länder. Vattenbrist i 50% av uländerna och 100% om cirka 20 år. Maten måste importeras för jordbruken torkar och blir obrukbara. Det gäller även de rikaste arabstaterna. Borde väl stanna och hjälpa varandra? Varför förvärras det och är svälten så hög när det ges så mycket bistånd från bland annat Sverige?

De invandrande från MENA och Asien etablerar sedan islam istället för att göra sig fria. Stödda av den sjuhövdade draken, som lydigt sitter i knäet på islamisterna, som klagar så fort någon vill stoppa invandringen från MENA och islamska länder. Saudi Arabien och Muslimska rådet i Sverige säger därpå, att det blivit ett ökat behov av moskéer i Sverige för att det kommit fler trosfränder till landet från Somalia...
show more
27 people gillar det här.

Reactions

bud 0 minuter sedan
From twitter
Gnosjöandan; ett minne blott? http://t.co/OpuYi6es Ottoson (M), Gnosjö, kommunens budget kommer INTE gå ihop (under överskådlig tid? #svpol
olofpalmskrutt 17 timmar sedan
From twitter
Gnosjöandan; ett minne blott? http://t.co/u04KKBs6 #svpol
ladylufs 19 timmar sedan
From twitter
RE: Man skall alltid passa sej för personer som får Hybris och storhetsvansinne pga höga förtroendesiffror som är vit… http://t.co/Stsye73E
Magic1X2 21 timmar sedan
From twitter
Gnosjöandan; ett minne blott? http://t.co/H9JEu1iL
janstefans 1 dag sedan
From twitter
Nya Gnosjö-andan, jobba hårdare och längre för att försörja somalier.. "glöm ej att låsa in era döttrar" #svpol http://t.co/jc0TU1Tk
Mittswe 1 dag sedan
From twitter
Gnosjöandan; ett minne blott? http://t.co/tqGYrXGS #svpol
ChrisDulny 1 dag sedan
From twitter
Gnosjö kan se fram emot lavinartade ökningar av försörjningsstöd m.m. http://t.co/yeNUp74x #massinvandring
KasperSekiyama 1 dag sedan
From twitter
RT @Avpixlat: Gnosjöandan; ett minne blott?: http://t.co/dOfPJk0A #svpol #svpbs
Avpixlat 1 dag sedan
From twitter
Gnosjöandan; ett minne blott?: http://t.co/dOfPJk0A #svpol #svpbs

Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: