fredag 23 december 2011

Kristna kopters öden « Avpixlat

Kristna kopters öden « Avpixlat: Kristna kopters öden

EGYPTEN Cynthia Farahat vittnar inför USA:s Representanthus Kommission för de mänskliga rättigheterna om de kristna kopternas nuvarande situation. Efter Mubaraks fall finns inte längre föreställningen om att hon som kristen kan vara en fullvärdig medborgare i Egypten. Visserligen har hon ett egyptiskt pass, men hon har som fjärde klassens medborgare inga medborgerliga rättigheter att hävda.

Första klassen är männen som tillhör sunni-sekten av islam. Andra klassen är sunni-kvinnorna. Tredje klassen är de koptiska männen. Fjärde klassen är de koptiska kvinnorna.

Det kommer att bli svårt för den egyptiska ekonomin att klara sig när så många kopter försvinner/jagas bort eftersom en stor del av dem tillhör landets arbetsbin som får saker gjorda. De är i hög grad entreprenörer och driver och äger många av turistanläggningarna i Egypten bland annat. Deras fattiga trosfränder tar hand om landets sopor. Muslimerna är upptagna med att tolka vad som sades av Muhammed för 1 400 år sedan så de hinner inte många knop under en dag. Ungefär som det blir när de kommer till Europa alltså.

Efter Mubaraks fall kallas de kristna kopterna av det officiella Egypten för “hundars avkomma”.

Hon berättar om massmördandet av koptiska kristna utanför radio/TV-huset där militärer och salafister i ohelig allians körde över de kristna med tanks, slog dem med metallkäppar, spottade på dem, torterade dem och berättade att “det är så här det går när man är en otrogen kuffer”. Vänner till henne torterades och dog där.
Print Friendly
Share
2011-12-23, 12:49 (uppdaterat 2011-12-23, 12:49) | Kategori(er): Islam/religion, Utrikes, Video / audio

Disqus

Gilla
Dislike
and 3 others liked this.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Please login below to comment.

Visar 38 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
2 new comments were just posted. Visa


Anders 16 minuter sedan
Jag skulle vilja höra Liv
Strömquist kritisera Koranen -- kan du det Liv ? Eller du är för feg för att
rikta kritik mot ISLAMISTISK tro i Sveriges Radio ?Lyssna på hennes rapport i programmet Obs P1 idag!

Men å andra sidan så skulle du inte få lov att sända ett liknande program om ISLAM och KORANEN varken i Svensk TV eller i Svensk Radio.

Max Payne Moderator Top 10 22 minuter sedan
Dessvärre är detta något som kommer att drabba oss om vi inte ser upp. Läste för ett tag sen (på PI) hur muslimer jublade och skanderade när ett begravningståg passerade. Tjoade om att det var "otrogen hund" som var död, och "en död otrogen är en bra otrogen". Det var i Holland. De har absolut ingen respekt för några andra än sig själva. Samtidigt som de förväntar sig, ja kräver, att vi ska lösa alla problemen för dem. Det då medan de ber eller funderar över vad muhammed tänkte när han gick till vänster i ett gathörn istället för till höger, för 1400 år sen.

Det är det som är mest skrämmande med islam egentligen. De har en sådan absolut brist på tankeverksamhet. Det är väl därför de och AFA fungerar så bra ihop, det råder verkligen syrebrist i deras värld.
Men just detta att de ser ner och förnedrar alla som inte är muslimer, samtidigt som de förväntar sig att vi ska hjälpa dem och lösa allt, det är vad som irriterar mig mest. Visst, de har olja, men oljan sinar tids nog, vad har de kvar sen? Vad är det för något påtryckningsmedel de har som får exempelvis vår regering att kröka rygg så de ser ut som U, fast upp och ner? Utan vår hjälp, utan vår teknologi hade deras samhällen sett exakt ut som på profetens tid, och de vill verkligen ha vår teknologi, fast de samtidigt föraktar oss.

Nu ger de sig på kopterna i Egypten, salafisterna vill radera väck all egyptisk kultur, och med det pyramiderna, konungarnas dal, all konst från den tiden. De vill även förinta den koptiska kulturen och göra slavar av kopterna. Samma sak vill de göra med väst, det erkänner de till och med öppet, så stort är deras förakt.

Och de kan visa detta öppna förakt för de räknar kallt med att folk inte inser fakta förrän det är försent. Vad behövs egentligen för att folk ska vakna och förstå? Hur många ska behöva dö för islam? Islam är allt annat än en kärleksfull och tolrerant religion. Folk dör runt omkring för islam, men vi vill inte inse fakta. Vi försöker rättfärdiga deras handlingar, vi försöker förklara bort dem när vi istället borde ställa dem till svars för sina handlingar.
2 people gillar det här.

EivindManchurian 24 minuter sedan
www.telegraph.co.uk/news/world...

EivindManchurian 30 minuter sedan
SD måste ta ordet för kristna koptere i riksdagen! Detta måste debatteras och sättas fokus på innan världen ser ett nytt folkmord som det som skedde med de 2 millioner kristna armeniererna som turkarna mördade 90 år sedan!

YOTHI_TARZAN 45 minuter sedan
Sveriges kristna tycker att det är så viktigt att vi hjälper det stackars svarta Afrika med pengar missionärer och dylikt.
Att kopterna i Egypten kan utplånas är inget som dom svenska kristna bryr sig om.
Förr eller senare smäller det i Egypten och vi får räkna med hundra tusen flyktingar därifrån.
2 people gillar det här.

EivindManchurian 35 minuter sedan som svar till YOTHI_TARZAN
Kristna koptere är välkomna enligt mig men kommer med säkerhet att avvisas då de inte är muslimer!

Vi ser att det samma sker med Kristna från Irak och Iran som avvisas oftare än muslimer från samma region.

Detta är Sverige 2011!
1 person gillar det här.

VIKINGKRAFT 1 timme sedan
Sanningen är grym!!
Denna ska ej visa på tv för då finns den inte!!!
2 people gillar det här.

19841 1 timme sedan
Sådana inslag ser man inte på SVT, TV4 eller kan jag ha missat dem??
6 people gillar det här.

ddayperspective 29 minuter sedan som svar till 19841
Alla inslag som visar sanningen konkurrerar ju med det som SVT och TV4 producerar eller sänder.. Att sända mrcTV:s inslag i någon av kanalerna blir ju som att såga av den gren man satt sig själv att sitta på (och som de tror inte kommer brista)! Det är dags att plocka fram ritningarna till 1789 års innegrej i revolutionens Frankrike, brukar jag säga...

stereofil123 1 timme sedan
Det sjuka är att alla västländer är stolta över att befolkningen i de olika arabiska länderna har revolterat och avsatt/mördat deras ledare, kanske med all rätt. Ännu värre är att vi med Natos hjälp, hjälper terroristerna få makten. Våra skattepengar går till detta. Man säger bara suck, suck och suck.

Problemet är troligen att i många länder kommer det att bli mångdubbelt värre med ännu värre förtryck. Allt detta medan väst tittar på och ångrar sina uttalande hur bra det var att det blev demokrati. Hmmm, vilken demokrati?
3 people gillar det här.

rksmrgs 31 minuter sedan som svar till stereofil123
Det här är ju vad framförallt USA har ägnat sig åt i decennier, dvs stjälpt regimer och fått något ännu värre på halsen!

katarina broman 1 timme sedan
Tycker ni inte alla att det är underligt att inte Media komenterar och rapporterar om den Arabiska Våren som kom av sig så kapitalt!!! Själv är jag totalt Flabbergasted! Ha ha ha!

"Kom tillbaka Mubarak! allt är förlåtet" ekar ropen från de stackars turisterna som nu tvingas bära Burka när de badar! Correction! De före detta turisterna skulle det vara! Hi hi hi!
1 person gillar det här.

niklasr 1 timme sedan som svar till katarina broman
Vi som har något bakom pannbenet visste redan i mars, april när detta började var det skulle sluta.

Det fanns aldrig någon arabisk vår ur ett västerländskt perspektiv. Vår demokrati är inte deras. De vill inte leva i en europeisk demokrati, de vill ha en muslimsk demokrati med allt vad det innebär i form av apartheid, kvinnoförtryck, förföljelse och terror i allahs namn under sharia.
3 people gillar det här.

rksmrgs 32 minuter sedan som svar till niklasr
Precis. Många tror att det finns någon slags universell tolkning av ordet demokrati. Men det betyder helt enkelt "folkstyre". Många förstår inte heller distinktionen mellan demokrati och parlamentarism. Det är ju inte alldeles självklart att vårt västerländska sätt att låta den ena samspela med den andra kommer att anammas av alla andra pretendenter!

katarina broman 47 minuter sedan som svar till niklasr
Jag vet (och jag tror dom flesta förstod vartåt det skulle bära utom den korkade journalistkåren) De här människorna kan inte ens stava till ordet Demokrati.

SM811 1 timme sedan
Kent Ekeroth hade rätt de andra i sju(k)klövern hade fel.
http://www.youtube.com/watch?v...
2 people gillar det här.

EivindManchurian 1 timme sedan
Historien upprepar sig själv, Europa ser inte, hör inte och säger inget. Vi sätter huvudet i sanden som en struts. Under tiden slaktas kristna i Mellanöstern , den politiskt korrekta vänstern håller käft, de som värnar om de svaga vänder hyckleriskt ryggen till, samtidigt slaktas kvinnor och barn på mest bestialisks sätt.

Jag skämms över mina medmänniskor som saknar karaktär och som låter detta folkmord att ske !
7 people gillar det här.

Shakanda 1 timme sedan
Ja, det skulle inte förvåna mig och de förstör allt som de kan förstöra

rksmrgs 43 minuter sedan som svar till Shakanda
I Afghanistan förstörde talibanerna en buddistisk jättestaty för några år sedan. Den var 30-40 meter hög, och uthuggen direkt ur klippan. Nu finns bara nischen där den stod kvar, statyn är sprängd och krossad och bortforslad.

leif clavenheim 1 timme sedan
Det finns islamistiska planer för att jämna världsarvet,pyramiderna och Sfinxen med marken.Allt är möjligt för Islam i vår nya sköna värld. I ett framtida scenario står kanske våra kyrkor i lågor.
3 people gillar det här.

rksmrgs 46 minuter sedan som svar till leif clavenheim
Jag hörde på TV en egyptisk professor i arkeologi som sa att pyramiderna och kungadalen i Gize är bevis på Islams storhet och överlägsenhet! Det var i samband med att franska forskare hade utverkat tillstånd att få en liten bit av Tutanchamon för att analysera och möjligen utröna hans dödsorsak.

Sanningen vinner 1 timme sedan
Kopterna är Egyptens ursprungsbefolkning som byggde pyramiderna.
Nu skall dom sista 8-9 miljoner kopter mördas, hånas, och kastas ut ur det numera Islamistiska kalifatet Egypten. Res aldrig dit på semester mer. A-l-d-r-i-g mer. Du behövs här hemma.
12 people gillar det här.

RobRoy75 1 timme sedan
Mer och mer information strömmar ut ifrån dessa så kallade "befriade" länder......hoppas att sunt förnuft snart infinner sig hos de som konstant försvarar denna ideologi/religion som baseras på våld och rasism!
1 person gillar det här.

EivindManchurian 1 timme sedan
Så länge som Barry Soeto styr i USA så kommer inte ngt att ske.


soogood 1 timme sedan
Islam är den värsta farsoten som drabbat mänskligheten.
Islam slår både kommunism och nazism med hästlängder.
Islam är den enskilt största orsaken till mänskligt lidande i mänsklighetens historia.
Och det bara fortsätter...
15 people gillar det här.

Rogerkalle 1 timme sedan
Jag hoppas att USA och resten av världens och Sveriges politiker tar detta på allvar. På 30-talet och 40-talet vittnade många om vad som hände judarna i Tyskland, men ingen reagerade på allvar innan det var för sent!
Sverige borde öppna gränserna för dessa kristna innan dom utplånas precis som judarna nästan utplånades i Tyskland!
6 people gillar det här.

VIKINGKRAFT 1 timme sedan som svar till Rogerkalle
Jag väntar bara på inbördeskriget ..
Så det är väl bara att vara hugget när det börjar!!!

elvert 1 timme sedan som svar till Rogerkalle
Håller fullständigt med RogerKalle. Det är precis min tanke också. Alla Tyskar insåg vad som var på gång när nazisterna tog över makten. Ingen gjorde någonting, alla satt och väntade på att någon annan skulle göra något, precis det som är på gång nu i Sverige. De flesta Svenskar blundar och hoppas på att någon annan gör något. Men nu gäller det inte nazister utan religionsutövning.
3 people gillar det här.

Piit Rosenblad 2 timmar sedan
De kristna egyptierna lever redan i den verklighet som morgondagens etniska svenskar kommer göra.
18 people gillar det här.

Andersonszkan 45 minuter sedan som svar till Piit Rosenblad
Precis, de kommer att ha svenska pass och en grundlagsskyddad rättighet att arbeta och betala skatt och där upphör också deras rättigheter.

GalaXyBloggen 0 minuter sedan som svar till Andersonszkan
Är det inte så redan? Vi betalar ju Jizzya redan nu.

Etniskt_handikappad 2 timmar sedan
Det finns inget att säga förutom att nedkämpandet av Islam borde vara allas största uppgift!
17 people gillar det här.

Allan Sethsson 2 timmar sedan
Det är därför Reinfeldt har konverterat, det är så han vill göra med oliktänkande.
Det har han ju redan till viss del uttryckt offentligt.
"Har man de åsikterna får man skylla sig själv".
11 people gillar det här.

Friholt 2 timmar sedan
Den arabiska våren har hoppat direkt till vintern. Tystnad råder, tyst det är i SR, tyst i PK
12 people gillar det här.

Allan Sethsson 2 timmar sedan
"Efter Mubaraks fall kallas de kristna kopterna av det officiella Egypten för “hundars avkomma”"
Och vad skulle vi då kalla Muslimer här? Satanist delinkventer.
Till skillnad från “hundars avkomma” är satanist delinkventer sant.
6 people gillar det här.

Dannie_X 2 timmar sedan
Islam är barbari.
Nog inte så svårt att lista ut vad Fredrik Reinfeldt önskar sig i julklapp, då han satt en Islamist i försvarsutskotttet. Swednistan i en nära framtid om de (M)oderata får styra.
9 people gillar det här.

SM811 1 timme sedan som svar till Dannie_X
Abdirisak Waberi - Islamist i Sveriges riksdag - Ett sammanfattande porträtt http://www.youtube.com/watch?v...
2 people gillar det här.

Sanningen vinner 29 minuter sedan som svar till SM811
VARFÖR har moderaterna en medeltidsprofet i

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: