fredag 6 december 2013

Thoralf Alfsson Sjöstedt även en lögnare ?

VILKEN VIDRIG LÖGNARE

Av Thoralf Alfsson - Idag 06:46
Idag känner jag mig som framlidne Kurt Lundgren som ofta skrev sina blogginlägg på morgonen.

Jag har precis lyssnat på Bar o Politik med Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt. Jag blir minst sagt fly förbannad på hur Jonas Sjöstedt kastar ur sig rena lögner i parti och minut. Har man inget annat att komma med borde man stänga igen sin stora trut!

Att Jonas Sjöstedt sedan hämtar sina ”fakta” från bloggen Inte rasist men visar bara på hans bristande trovärdighet. Han och hans politiska sekreterare/rådgivare bryr sig uppenbarligen inte om att kolla fakta innan man spyr ur sig sina lögner. Jag blir spyfärdig när jag hör Jonas Sjöstedt.

Alla som läser min blogg vet var jag och Sverigedemokraterna står när det gäller arbetskraftsinvandring och den fria rörligheten inom EU. Vi är väldigt tydliga med att vi vill riva upp beslutet om arbetskraftsinvandringen och att vi vill omförhandla/lämna EU. Dessa båda åtgärder skulle förbättra situationen på den svenska arbetsmarknaden och den lönedumpning som drivs fram av Alliansregeringen tillsammans med Miljöpartiet. Men som även Socialdemokraterna och Jonas Sjöstedts vänsterparti står bakom. Glöm inte det!

Mina tidigare blogginlägg
LO: JOBB I SVERIGE SKALL GE PUT
IRM
Jonas Sjöstedt framstår som en vidrig lögnare när han påstår att jag förespråkar löner på 35-50 kronor/timma för polacker som jobbar i Sverige. Jag har beskrivit konsekvenserna av att vad som kommer ske när utländska arbetare får 200 kronor/timma och permanenta uppehållstillstånd i Sverige enligt LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Sverige kommer översvämmas av arbetare från de före detta öststaterna och tredje världen, vilket skulle leda till enorma negativa konsekvenser för det svenska samhället.

Jag förespråkar en strängt reglerad arbetskraftsinvandring där kollektivavtalen följs men framförallt att svenska medborgare prioriteras före personer med andra medborgarskap. Skall det vara så svårt att fatta Jonas Sjöstedt! Jonas Sjöstedt är en smutsig och falsk partiledare till skillnad mot Jimmie Åkesson som håller sig till sanningen och fakta.

Du kan kasta ut Jonas Sjöstedt från riksdagen den 14 september 2014! Tag chansen annars kommer du ångra dig.


 
 
Ingen bild
Zalgonenko
Fredag 6 dec 08:05
Det är självklart att jag kommer att vara en av de som kastar ut Jonas och hans antidemokratiska anhang nästa år!
Som förra gången får du min personröst dessutom.
 
Ingen bild
lennart l
Fredag 6 dec 08:19
Det kanske är dags att Jimmie Åkesson börjar läsa din blogg så han kan ge svar på tal nästa gång sjuklövern använder dig som ammunition i sin ohederliga argumentation.
 
Ingen bild
mom-61
Fredag 6 dec 08:21
Väldigt synd att inte Jimmie Åkesson uppmanade alla att gå in på din blogg. Han kunde gott gjort bra reklam för den. Förstår att du är skitförbannad Thoralf. Själv hade jag aldrig klarat av att jobba som Sverigedemokratisk politiker och få så mycket skit kastat på sig, bli beskylld för så många lögner mm mm. Jag hade helt enkelt aldrig klarat av det. Så en STOR eloge till dig och alla dina partikamrater!...............och för den delen fattar inte jag att inte fler kvinnor kan tänka sig att rösta på SD. kvinnorna om några, borde väl värna om sina barns framtid. Vad är det som gör dem så blinda? Jag skulle vilja uppmana alla män här att försöka få fler kvinnor att öppna ögonen. Thoralfs blogg är bra men jag skulle rekommendera fler kvinnor att läsa bl.a Julia Cesars krönikor på Snapphanen. Det är lättare att som kvinna identifiera sig med andra kvinnor, så fram med de kvinnliga riksdagskvinnorna i rampljuset. Självklart slänger vi ut V men hade önskat att de i så fall även tog MP med sig när de går.
 
Ingen bild
Roberth Ström
Fredag 6 dec 08:29
Ord och inga visor från min favorit!
 
Ingen bild
Roberth Ström
Fredag 6 dec 08:39
JOnas ser sjuk ut!
 
Ingen bild
Hulda mk1
Fredag 6 dec 08:52
Kommunismen är en ideologi som bygger på förtryck, mord, stöld av privat egendom, förföljelse av politiska motståndare och som nu, LÖGNER.
Att Jonas Sjöstedt ljuger förvånar inte mig.
Liksom Nazismen och Islam, är Kommunismen en vacker dröm, men granskar man dessa tre, finner man föga smickrande baksidor.
Hela 1900-talet är en lång tragedi av Kommunistiskt förtryck och det fortsätter in i detta århundrade, tyvärr. Nu idag, främst i Nordkorea.

Här i Sverige har det tryckts en lättläst och bra skrift om Nazismens brott, "Om detta bör ni berätta".
Men NÄR kommer en liknande skrift om Kommunismens skräckvälden runt om på Jorden..?
Skulle en sådan ges ut, skulle säkert Vänsterextremisternas skara glesna fort.
Märkligt nog kan man bära Kommunistiska symboler på sina kläder i landets skolor utan att någon ansvarig reagerar.
Nazismens symboler stoppas, tack o lov, men borde inte alla förtryckarideologiers symboler ifrågasättas..??
 
Ingen bild
Mats
Fredag 6 dec 09:06
Väl talat Hulda mk1, men jag vill dock lägga till ALLA religioner.
Samma skit, det är makt och pengar det handlar om.
 
Ingen bild
Tony
Fredag 6 dec 09:10
Hela kommunistsystemet vilar ju på lögner, så
det är inte konstigt att sjöstedt använder sig
av dem
Hans hycklande företrädare Ohly gormade och
domderade mot friskolor, men båda hans egna barn
visade sig ha fått sin utbildning i just friskolor,
när han blev påmind om detta kom den ynkliga förklaringen
att det var hans barns egna val? Men tydligen tyckte
han inte att andra barn skulle ha den friheten!
Så kommunismen vilar på logner och hycklerier. Men det
är förvånande att 6 % av Svenska folket kan rösta på
detta i alla länder prövade och misslyckade system!
 
Ingen bild
Sladden
Fredag 6 dec 09:12
Har man inget att komma med, tar man till lögner.
 
Ingen bild
SM811
Fredag 6 dec 09:26
Jag tycker att lögnaren Jonas skall vara kvar i sandlådan och försvinna från Riksdagen. Sedan har de en panel där kommunisten Greider sitter bevisar än en gång vilka de tar dit för att analysera debatten och självklart hyllar han kommunisten Jonas.
SD 2014
 
Ingen bild
Hulda mk1
Fredag 6 dec 09:40
Mats...
Tack! Jo, det stämmer, men vissa ideologier är värre än andra. Kommunismen har tack vare Quislingar på nyckelpositioner effektivt stoppat rättmätig kritik.

SM811...
Helt rätt! Vi minns också Greiders utfall mot en av Avpixlats krönikörer under årets Almedalsvecka...
 
Ingen bild
Hacke
Fredag 6 dec 10:14
Det märks tydligt att Jonas Sjöstedt har passerat sin peak. Upprepade samma saker och tog i desperation till slag under bältet Trots pliktskyldigt understöd från en trött Greider och den sedvanliga vänsterpubliken ägde Åkesson tillställningen totalt.
Han tycks bara bli bättre och bättre för varje framträdande, trots ett redan högt utgångsläge. Vilken klippa till partiledare.
 
Ingen bild
Fundersam
Fredag 6 dec 10:30
Men stopp nu Thoralf! Inget av detta som du NU skriver har du skrivit i tidigare inlägg! Allt går ju att läsa. Inte ens i konversationen med mig där jag tydligt frågade ut dig om just detta. Du nämnde inte en enda gång något om att alla ska ha kollektivavtalslöner. Det du gång på gång gjorde var dock att poängtera katastrofen som skulle ske om de fick kollektivavtal.

Och än en gång! LO förespråkar en konjunkturanpassad arbetskraftinvandring. Du "glömmer" detta gång på gång trots att det påpekas gång på gång!
 
Ingen bild
Andreas
Fredag 6 dec 10:41
Stå på dig. Du får min personröst oxå.
 
Ingen bild
PG
Fredag 6 dec 10:52
En uppmaning till alla soffliggare som stöder SD, gå och rösta!
Din röst gör skillnad.
 
Karlskronabloggen
Karlskronabloggen
Fredag 6 dec 11:39
Ovanligt lågt av Jonas Sjöstedt som jag tidigare uppfattat som åtminstone hyfsat vettig i debatter, men detta var ett lågvattenmärke fyllt av lögner.

Orsaken är förmodligen desperation över hur han och hans kollegor i partiet ser hur Sverigedemokraterna hela tiden växer, men det går ju inte att möta detta med rena lögner.
 
Ingen bild
Elisabeth
Fredag 6 dec 11:43
Mycket bra jobbat, Jonas Sjöstedt..Upplevde att Åkesson blev ställd i vissa situationer...Fast min röst går till miljöpartiet.
 
Ingen bild
Eric H
Fredag 6 dec 11:44
Är det ingen här som känner till att marxister har en egen form av muslimska "taiqqya"? Den "godkända lögnen", om en lögn gynnar Saken/Partiet/Rörelsen så är det ingen längre en lögn...
 
Ingen bild
Thoralf A
Fredag 6 dec 11:54
Fundersam

Jag skall inte varje gång behöva dra partiets principprogram eller handlingsprogram, våra åsikter där står jag givetvis bakom. Jag har kommenterat effekterna av heltokiga förslag från LO.

Vad vi står när det arbetskraftsinvandring är ju glasklar så spela inte dum.
 
Ingen bild
Sladden
Fredag 6 dec 11:57
@Elisabeth, det är lätt att föstå att du röstar på ett parti som vill tillbaka till 1800-talet, ungefär som nivån på dina inlägg.
 
Ingen bild
Elisabeth
Fredag 6 dec 11:57
SD sympatisörer använder sig av den godkända lögnen för att nå sina syften. Ni har väl inte glömt hur pressad Åkesson blev av BBC reporten...Stakade sig fram och sa att han oftast talade sanning....
 
Ingen bild
Fundersam
Fredag 6 dec 11:59
Thoralf

Jag har ÄN EN GÅNG läst dina texter och våra tidigare konversationer. Du nämner inte ett ord om att arbetskrafinvandrare ska ha kollektivavtal.

Däremot skriver du att Sverige kommer att utsättas för en katastrof om de får kollektivavtal.

Asså dina texter finns ju kvar! Även med den fördelaktigaste tolkning - för din del - är det omöjligt att inte tolka texten som att du förvägrar arbetskraftinvandrare svenska kollektivavtal.
 
Ingen bild
Thoralf A
Fredag 6 dec 12:01
Elisabeth

Du vill alltså ha skatt och högre skatt på allt som rör sig. Dessutom driva all svensk basindustri ut från landet, vilket blir en följd av Miljöpartiets politik, med stor arbetslöshet som följd.
 
Ingen bild
Thoralf A
Fredag 6 dec 12:07
Fundersam

Har jag någonstans skrivit att jag anser att någon överhuvudtaget skall arbeta utan kollektivavtal i Sverige eller har Sverigedemokraterna det i sina politiska program? Vissa saker är självklara men det tycks du inte förstå.

Jag förstår att du kommer från IRM. Det vore bättre att du skrev under det riktiga namn!
 
Ingen bild
Hacke
Fredag 6 dec 12:11
Elisabeth...

Kanske såg du en annan debatt. Ni sd-kritiker brukar ju tvingas ner och gräva i gamla arkiv för att få fram något som åtminstone liknar lite substans till argument. Men det börjar bli lite tomt i förrådet nu va? Vad sägs om att ta tag i nuet istället och den minst sagt kymiga verklighet som ditt parti tillsammans med Reinfeldt lyckats skapa.
 
Ingen bild
Sladden
Fredag 6 dec 12:14
@Elisabeth, återigen jag förstår att du rösrat på MP. Försök själv på ett för dig icke normalt språk att föra en debatt, så skall du se hur lätt det är.

Missbrukaren Ferm skulle nog inte klara sig så bra heller har jag en känsla av. Framför allt inte om hon varit påverkad av narkotika som hon brukade vara.
 
Ingen bild
Skånepåg
Fredag 6 dec 12:21
@ Elisabeth

"SD sympatisörer använder sig av den godkända lögnen för att nå sina syften"

Vill du ge ett konkret exempel på detta?

Beträffande Åkessons stakning berodde den till stor del på oträningen i att använda det engelska språket och samtidigt få fram vad man vill ha sagt.

Har själv jobbat på olika ställen i världen där engelska varit "arbetsspråk" och innan man lyckas slippa att först tänka på svenska och sedan översätta till engelska tar det sin lilla tid. Först när man både tänker och talar t.ex engelska går det som det skall. Märkte hur snabbt man förlorar detta då jag var på ett workshop i Belfast för några år sedan och inte talat engelska från morgon till kväll på ett bra tag. Hjälper inte att man läser engelsk litteratur varje dag, utan man måste ha träningen att tänka och formulera sig samtidigt relativt ofta för att vara "up to date".
 
Ingen bild
Qvinna
Fredag 6 dec 12:28
mom-61
Senast igår basunerade Aftonlögnen ut att " kvinnor skyr SD " vilket jag tror är precis tvärtom. Senaste tiden har jag upplevt att det är just kvinnorna som sätter ner foten och går till SD. Ett av argumenten jag ofta hör från kvinnor är precis det du säger "för mina barn och barnbarns skull kommer jag att rösta SD." En annan påverkande faktor tror jag är att många kvinnor inte köper den horribla feminism- o genus debatten som förs utan väljer den " jämlikhet" som
SD står för. Det senaste har jag inget belägg för men jag hoppas att det är så. : )
 
Ingen bild
Thoralf A
Fredag 6 dec 12:31
Skånepåg

Förstår precis vad du syftar på. Reste runt ensam i Australien och Nya Zealand en period och upptäckte efter ett antal veckor att jag även drömde på engelska.
 
Karlskronabloggen
Karlskronabloggen
Fredag 6 dec 12:42
@ Elisabet

Intervjun med Jimmie du refererar till är tre år gammal så jag förstår desperationen i gammelmedierna att de drar fram gammal skåpmat när de ser hur Sverigedemokraterna växer dag för dag.
 
Lassekolja
Lassekolja
Fredag 6 dec 12:59
Spelar ingen roll att "Bar&politik-intervjun" är gammal. Jag slår vad om att det skulle låta exakt likadant idag. Våra(SD´s) motståndare har inte fler argument mot SD idag, snarare tvärtom.
Lögner & epitet är 7:an´s enda chans. Det sorgliga är, precis som tidigare, att 80-90% av svenska folket fortfarande går på detta. Kan bara hoppas att Reinfeldt´s "sovande folk" vaknar upp sin slummer. Om 9 mån. är det för sent!
SD 2014!!!
 
Ingen bild
AntiKomunist
Fredag 6 dec 13:09
Polska läkare tjänar betydligt mer i timme än 200 kr. Har det har lätt till enorma negativa konsekvenser för det Svenska samhället ?
 
Ingen bild
Thoralf A
Fredag 6 dec 13:17
Antikommunist

Ställer du den frågan har du inte förstått problemet!
 
Ingen bild
AntiKomunist
Fredag 6 dec 13:28
Hur ska vi lösa problemet om det råder arbetsbrist på hög utbildad arbetskraft som behöver tillsättas fort?
 
Ingen bild
Magentan
Fredag 6 dec 13:47
När Jonas Sjöstedt hade valts till V:s partiledare var jag övertygad om (och rädd för) att V snabbt och lätt skulle segla upp till 2-siffriga tal i opinionsundersökningarna. Sjöstedt är nämligen en mycket bra retoriker (nästan lika bra som Gudryn Schyman var under sina glansdagar runt millennieskiftet, då hon lyckades "prata upp" upp V till rekordsiffran 12%). Men en stor del av kommunisterna väljer tydligen MP istället för V numera.

Nu är det ju emellertid så att även SD har bra retoriker, flera stycken faktiskt, och den allra bästa av dem är vår partiledare, Jimmy Åkesson, så retoriskt sett var denna match oavgjord, vilket är ett väldigt gott betyg för Åkesson!

Dock finns en mycket viktig skillnad mellan Sjöstedt och Åkesson, och den skillnaden är att Åkesson är ärlig och använder inte de där fula förvrängningsknepen som Sjöstedt och i stort sett alla andra politiker gör i sina debatter mot SD. Det vanligaste fula förvrängningsknepet är att dra fram något som motdebattören inte själv har skrivit eller sagt, utan något som kommer från en annan person inom partiet. Eftersom Åkesson omöjligtvis kan ha allt som andra gör, säger eller skriver i huvudet, hoppas naturligtvis Sjöstedt och de andra att Åkesson ska bli lite konfunderad och komma av sig samt allra helst säga något ofördelaktigt om sin partikamrat och på så sätt fixa lite splittring inom partiet på köpet. I detta fall använde sig Sjöstedt alltså av en vantolkning av det Thoralf skrivit om den polska arbetskraften i Sverige.
 
Ingen bild
Hulda 2
Fredag 6 dec 14:25
En mycket intressant blogg som dessutom alltid har källhänvisningar.
http://freedomofspeech2014.blogspot.se/
 
Ingen bild
HM Gotland
Fredag 6 dec 14:27
Magentan - Det finns väl ingen som "stylar" Åkesson, i alla fall känns det minst av allt så. Han känns lugn och han försöker så rättframt och tydligt som möjligt säga vad han tycker. Sådant vinner man inga snabba poäng på.

I debatten mellan blocken plockas retoriska knep fram på löpande band och jag tror inte jag är ensam om att känna att den som låter bli vinner vad det lider.

Jag är själv född i ett kommunistiskt hem och var även detta på 1970-talet. När Palme och Fälldin debatterade som värst så föll mina sympatier tveklöst på Fälldins sida ändå.

Det här tjabblandet och tjafsandet blocken emellan och gentemot oss i SD är en del i SD´s slagläge som Åkesson benämnde det inför valkampanjen 2014.

Sedan tycker jag Jimmie Åkesson skall ha cred för att han inte darrade på manschetten och visade någon slags tveksamhet i fråga om att det skulle stå något tveksamt på den här bloggen, liknande har han tyvärr gjort tidigare.
 
Ingen bild
MotherNorth
Fredag 6 dec 14:51
Länk till debatten finns nu på youtube; http://www.youtube.com/watch?v=GPT4j4BvFP0.
 
Ingen bild
Tony
Fredag 6 dec 15:18
När J.Åkesson ska kritiseras så kommer alltid gammal
skåpmat som argumentation, Som nu när sign Elisabeth
drar fram en intervju som BBC gjorde med Jimmy för
flera år sedan, att han tänker efter hur och vad som
frågas är naturligt när han ska svara, han ska ju översätta
från Engelska till Svenska, och sen svara på Engelska.
Alla som känner till Engelska språket vet att Engelskan från
en äkta London bo skiljer sig markant från andra delar i landet!
Sen är det tråkigt att sign Elisabeth önskar sig skyhöga
skattehöjningar, vilket blir resultatet om Stollepartiet MP kommer till makten,, men hon är ju inte ensam att vilja ha
dem i regeringen, för hela Mediabranchen gullar med dem!
Från

Inga kommentarer: