torsdag 5 december 2013

Thoralf Alfsson : ÖKAD INVANDRING OCH KRAV PÅ CENSUR I MEDIA ?!

Av Thoralf Alfsson - Måndag 19 aug 22:34

Stefan Carlsson      Foto Thoralf Alfsson

Landshövding Stefan Carlsson uppmanade tidigare i år kommunerna i Kalmar län att ta emot fler invandrare. Han ville till och med öka andelen personer med utländsk bakgrund i Kalmar län. Ett övergripande mål som alla kommunstyrelseordförande i kommunerna skrev på tillsammans med en rad andra företrädare. Något som jag skrivit om tidigare på bloggen.

Idag ringde Anders Blank på Barometern och ville ha en kommentar till att man nu vill öka antalet från 175 till 210 personer. Givetvis säger SD nej till denna ökning. Argumentet att vi har ett vikande befolkningsmängd i Kalmar län är helt befängt. Är det något vi behöver i Kalmar län så är det högutbildade människor! Inte somaliska kvinnor, som i många fall är lågutbildade eller analfabeter.

Att som landshövdingen och vissa politiker, inklusive journalister på Barometern bara räkna ”huvuden” är inte speciellt begåvat. Det viktiga är vad dessa ”huvuden” bidrar med i samhället. Personer som enbart är en belastning skall inte flytta in till länet. Vi behöver skattebetalare!

I avtalet finns följande text/punkt.
8. Kommunen ska vara beredd att ta emot nyanlända med särskilda behov, med ringa eller ingen prestationsförmåga.

Kalmar kommun har dessutom bara nått upp till 175 personer en enda gång de senaste fem åren, nämligen 2009. Anledningen är att det saknas lägenheter eller rättare sagt det saknas hyresvärdar som vill ställa sina lägenheter till förfogande för dessa grupper. Inte kommer det gå lättare för att man skriver ett nytt avtal om 210 personer.

Nu skall det bli väldigt intressant att se vilka partier och ledamöter som ställer sig bakom den nya överenskommelsen.

Skall dessutom bli intressant att se vad Anders Blank får med i Barometern av vårt samtal. Mitt förtroende är ju minst sagt lågt efter tidigare artiklar.

Ring P1 idag var återigen ”spännande”. En muslimsk kvinna ringde in och ansåg att det var för mycket negativa nyheter om islam i media. Media borde censurera negativa nyheter från den muslimska världen och istället rapportera positivt om islam. Jag tar mig för pannan!

Kvinnan tycks inte förstå att media redan gör detta i väldigt stor utsträckning. Vi som följer med i media vet hur det ständigt och jämnt mörkas och pixlas i media.

Säg vilken religion som varje dag ligger bakom mängder av människors död. Sunni och shia muslimer dödar varandra på löpande band i flera muslimska länder som t.ex Syrien, Irak och Pakistan. Skall svensk media inte rapportera om detta?

I mina ögon är islam hatets och ondskans religion!

Kvinnosynen och inte minst synen på mannens åtrå till kvinnan är minst sagt märklig inom islam. Det får vi också ett fint exempel på i Ring P1 om man lyssnar till kortversionen där även Sveriges guldmedalj i friidrotts VM diskuteras av en lyssnare.

<br" alt="" />uality':'high','flashvars':'playlist=http%3a%2f%2fsverigesradio.se%2fapi%2fradio%2fradio.aspx%3ftype%3dlatestbroadcast%26id%3d1120%26codingformat%3d.m4a%26metafile%3dasx%26preview%3ddb%26isembedplayer%3dtrue&flashSmal=true','pluginurl':'http://get.adobe.com/se/flashplayer/','src':'http://sverigesradio.se/api/flash/player_embed.swf?8'},'name':'flash','object_html':'','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}">

Inga kommentarer: