onsdag 20 augusti 2014

Klmpr - anstruken anställ bakom SVT-lögn-

SVT-kommunist låg bakom rasistbluff

Publicerad 20 augusti 2014 kl 14.03
Inrikes.I SVT:s partiledardebatt visades ett inslag med en afrikansk man som påstods vara ett offer för "strukturell rasism". Det visade sig emellertid snart att inslaget tänjde rejält på sanningen – och nu kommer det fram att det var en gammal kommunist som låg bakom bluffen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under SVT:s jobbdebatt i början av augusti som tittarna fick stifta bekantskap med den afrikanske invandraren ”Ebere”, som hävdade att han tvingades jobba på McDonald's trots att han hade en ingenjörsutbildning.
SVT, och den kontroversielle debattledaren Leo Razzak, försökte vinkla det till att Ebere inte fick något jobb eftersom svenska arbetsgivare är rasister.
Webbradioprogrammet Granskning Sverige kunde dock avslöja att anledningen till att Ebere inte kunde få ett kvalificerat arbete i Sverige var att han specialiserat sig som solcellsingenjör. I Sverige finns bara 50 personer med den yrkestiteln, och arbetstillfällena är extremt begränsade. Den afrikanske invandraren saknar dessutom ordentliga språkkunskaper i svenska och vill inte ta något jobb på en annan ort.
I en uppföljning avslöjar Granskning Sverige nu att projektledaren bakom rasistbluffen, Hasse Karlsson, har ett förflutet som ordförande för det antidemokratiska kommunistpartiet KPML(r) i Lund.
När radioprogrammet ringer upp Hasse Karlsson och ber honom att svara på frågor kring hans kommunistiska engagemang så slänger han bara på luren.
SVT:s ansvarige utgivare Eva Landahl vill inte svara på om hon tycker att det är lämpligt att en gammal kommunist har hand om valdebatterna. Hon vägrar dessutom själv att ta avstånd från kommunism på en direkt uppmaning.
– Du har ingen anledning att fråga mig vad jag står för, säger Eva Landahl till Granskning Sverige.

Inga kommentarer: