lördag 5 november 2011

Missvisande utställning om hedersvåld « Avpixlat

Missvisande utställning om hedersvåld « Avpixlat: Missvisande utställning om hedersvåld

KULTURDEBATT I Uppsala pågår utställningen “Hedersrelaterat våld” på Fredens Hus. Utställningens syfte är att ifrågasätta synen på hedersvåld som ett problem endast bland invandrare. Termen hedersvåld är en benämning för våld när det används för att bibehålla hedern inom en specifik grupp. Detta är uteslutande ett fenomen bland invandrade etniska grupper. Slår man upp termen i Nationalencyklopedin får man en utförlig beskrivning av vad som går under benämningen hedersvåld:

hedersvåld, hedersrelaterat våld, våldsakt eller tvångsåtgärder där skälet anges vara att återupprätta familjens eller släktens heder. [...] Hedersmord förekommer inom t.ex. maffiaklaner och i patriarkala samhällen kring Medelhavet, i Mellanöstern och i delar av Central- och Sydasien. De är där oftast förbundna med vissa sexuella normer, som framför allt utgår från att kvinnornas sexualitet hålls under kontroll av familjens män. [...]

I utdraget ser man tydligt att det inte rör sig om ett svenskt fenomen. Utställarna säger sig vilja förmedla en mer mångsidig bild av hedersvåldet. Detta genom att belysa att majoriteten av vad de kallar hedersvåld mot kvinnor utförs av svenska män. Det är helt korrekt att majoriteten av våldet mot kvinnor är mellan svenskar, men hedersrelaterade brott är ett problem bland invandrare. Verskamhetschefen uttrycker sig sålunda:

– Tanken är att belysa att det finns andra former av hedersrelaterat våld än de som förknippas med invandrare och som det skrivs om i medierna. Det är en viktig fråga att diskutera framför allt för ungdomar som inte vet att det finns svensk hederskultur, säger verksamhetschef Jesper Magnusson till UNT.

Magnusson jämför sedan hedersvåld med pennalism och barnaga. Det verkar som att det finns en vilja att utsläta hedersvåldet bland invandrare genom att framhäva våra svenska våldstyper. Det lär knappast göra någon inverkan på utbredningen av våldet vare sig bland svenskar eller invandrare, snarare tvärtom så bidrar utställningen till att förringa och bortse från problemen med hedersvåldet. Oavsett om gärningsmannen är svensk eller utländsk, skall våldet mot kvinnor bekämpas. Men utställningens syfte är inte att bekämpa våldet utan “falska” fördomar om invandrarkulturer.

Det blir tydligt att utställarna har en politisk agenda bakom projektet när de så ogenerat förvränger fakta. Det är farligt när museer och andra samhälleliga institutioner arbetar efter en ideologi, i det här fallet den politiskt korrekta. Dess förespråkare så förblindade av sitt arbete med att förmedla denna ideologi att de förbiser demokratiska principer och självständigt tänkande. Kritik av utställningar som denna avfärdas som rasism, endast deras åsikt är den rätta oavsett sanningshalt. Museerna skall sträva efter att vara ideologiskt obundna, och tyngdpunkten i deras arbete skall ligga på uppdraget som folkbildare och förvaltare av kulturarvet, inget annat.

Maria



UNT










Print Friendly
Share
2011-11-04, 08:49 (uppdaterat 2011-11-04, 00:51) | Kategori(er): Debatt/krönika, Inrikes

1
Disqus

Gilla
Dislike
and 33 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
88 kommentarer 990 gillar received
Dela på
Visar 80 av 95 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Manur_Huse 1 dag sedan
Nej du Magnusson, den gubben går inte. Tanken är att MÖRKA, precis som vanligt. Samt förstås att lägga skuld på oskyldiga svenskar som aldrig någonsin tänkt tanken "heder" på detta vidriga vis. Det finns inget hederligt med att tvinga sin omgivning att underkasta sig den egna gruppens påbjudna moral medelst våld. Detta är kanske något av det mest osvenska man kan tänka sig.

Allt våld bör motarbetas, men det finns ingen anledning att försöka förneka att orsakerna till det är mycket olika i olika kulturer. Gillar vi verkligen olika i detta fall? Inte jag i alla fall.
44 people gillar det här.

Fredrikkkk 1 dag sedan
Nu får nog Nationalencyklopedin, likt Hergé, passa sig, så de inte får rasiststämpel på sig, och tvingas skriva om.
34 people gillar det här.

MysteriousPhantom Top 10 1 dag sedan
Allt för att islam skall fortsätta att dyrkas..
Allt för att sanningen om islam skall döljas...
Allt för att de flickor som kastas från balkonger inte skall uppmärksammas...
Allt för att vi svenskar skall framställas som våldsamma...
Allt för att islam skall framställas som "Fredens" religion....

77 people gillar det här.

elefantter 1 dag sedan som svar till MysteriousPhantom
Jag såg något om balkongknuffandet häromdagen, som jag tror var några år gammalt.
Där förekom ett uttryck av typen "Kommer vi aldrig att acceptera" (från en polistalesman då antar jag).
Nu, med den här utställningen, visar dom att dom har tagit i med hårdhandskarna.
5 people gillar det här.

EUfel 1 dag sedan
Till Avpixlat

- när ens kommentar fastnar i era filter och efter er godkännande kommer fram, då är det fullständigt meningslöst att den visas samma tidpunkt som den skrevs!
Mitt tips: att då den fastnar, behöver ni inte godkänna, utan det lika bra vi ändrar texten själva direkt. Är det ok?????

- jag tror att er klocka är fel inställd - den går efter sommartid fortfarande.
3 people gillar det här.

Svenskastavalla Top 10 1 dag sedan
Jesper Magnusson en till som pratar nyspråk
10 people gillar det här.

Anders Johansson 1 dag sedan
ja det är klart att en majoritet av våldet mot kvinnor i sverige utövas av svenska män.. vi befinner ju oss fortfarande i majoritet..
men det alla sådana här propaganda projekt "glömmer" är ju att det måste tas hänsyn till andelen i förhållande till befolkningens storlek. annars kan man ju tex säga att det finns väldigt många fler kinesiska våldtäktsmän än isländska... och tar man inte hänsyn till befolkningsantalet så kan ju vissa missledas att tro att Kineserna är 1000 ggr värre än islänningarna..
14 people gillar det här.

brittsommar 1 dag sedan som svar till Anders Johansson
Hej Anders! Statistik över invandrarbrottslighet, över huvud taget, är missvisande. Man räknar inte att alla muslimer kastat sina pass för att komma in till bidragen. Nästan varenda en har gjort grovt bedrägeri, som åklagaren råkat "glömma". Tänk dig "grovt bedrägeri", 6 års fängelse på varenda muslim. Hela statistiktabellen hade rasat omkull.
Sedan har du alla månggiften, där muslimerna lurar myndigheterna att tro att de andra fruarna är "systrar". Varenda en har ju flera fruar.
Sedan har du alla skattebrotten. Man vet från Tyskland att invandrarnas områden och nätverk utgör stora vita fält av skattesmitning. Detta ursäktas självklart i Sverige.
7 people gillar det här.

JanEriks 1 dag sedan
Hedersvåld???
Det är vad det borde kallas när vi svenskar tar upp kampen för att försvara svenskarnas heder.
23 people gillar det här.

JanEriks 1 dag sedan
Hmm...kommenatrsfunktionen strular igen.
Snälla redaktionen...fixa det.
1 person gillar det här.

Flurpen 1 dag sedan
Detta har ju inte förekommit i Sverige innan berikningen börjar anlända från Mellanöstern och Kaukasus. Sluta blunda för sanningen .
23 people gillar det här.

ozzk 1 dag sedan
Vad är svenskt hedersrelaterat våld? Supportrar som slåss "för" deras hockey eller fotbollslag?Helt patetiskt att de kommer med påståenden om att det finns något som heter svenskt hedersvåld
16 people gillar det här.

JohnnyBoy222 1 dag sedan som svar till ozzk
Man pratar om pennalism och barnaga som "hedersvåld". Fast pennalism handlar mer om mobbing som urartar. Där kontrahenterna oftast är unga och släkten inte är inblandad. Barnaga känns väldigt tveksamt till att klassas som hedersvåld eftersom det är sällan som hela släkten piskar på ett barn i familjen eller tillsammans slår ihjäl en pojkvän tillsammans med dottern.....
8 people gillar det här.

Castaldo 19 timmar sedan som svar till ozzk
Hur kan man över huvud taget kombinera uttrycken "heder" och "våld"???
1 person gillar det här.

Staffan Sundqvist 1 dag sedan
Skickade den här insändaren, men jag tvivlar starkt på att den blir intagen:
Hedersvåld är något som jag ENBART förknippar med invandrare från företrädelsevis Mellanöstern-Nordafrikaområdet, och i huvudsak av utövare av den muslimska trosuppfattningen. Ingen, och jag menar verkligen ingen, ska få mig att tro ens en sekund, att "balkonghoppning" utförd av unga flickor är ett specifikt etniskt svenskt beteende. Det förekom överhuvudtaget inte innan invandringsvågen sköljde in över Sverige. Att Fredens Hus nu startat denna s.k "utställning" är inget annat än ett försök av den politiskt korrekta eliten att slå blå dunster i ögonen på medborgarna. Givetvis bekostat av skattemedel. Skamligt är ordet.
89 people gillar det här.

Bengtomoderat 1 dag sedan som svar till Staffan Sundqvist
Du har naturligtvis 100% rätt. Det borde gå att i deklarationen slippa betala för alla dessa tokerier som bara förstör söndrar och delar. Då kunde dom som vurmar för detta ogenomförbara undergångsträvande betala antingen via skatten eller privat.
Skamligt och dom har definitivt förlorat hedern.
34 people gillar det här.

Mattias Stanton 1 dag sedan
Svenskfientligheten igen. Men vi skall inte diskutera det de Osvenska "Balkongflickorna".


Idioter.
25 people gillar det här.

Viksjo 1 dag sedan
Jag vet att detta är helt utanför ämnet, men dagens Expressen skriver om nya Demoskop, och sossarnas sämsta siffror någonsin. Inte ett ord om SD:s siffror. I mitt konspiratoriska sinne pekar det på att SD har vuxit. Någon som vet?
9 people gillar det här.

kri3 1 dag sedan som svar till Viksjo
SD når 6,0% (+0,1) och är därmed det fjärde största partiet och man börjar
stabilisera sig på en hög nivå.

demoskop.se 28/10 undersökningen.

Däremot har dom nog trollat till det lite själva.. SD kan inte vara fjärde största parti när V fick 6.7% av någon jäkla anledning..
5 people gillar det här.

SM811 1 dag sedan som svar till kri3
http://www.vk.se/Article.jsp?a...

kalle008 1 dag sedan som svar till kri3
Man kan notera att Demoskop också redovisar att 1,5% röstar på "annat", och att 12,9 % av dem man frågat har föredragit att inte svara alls. Om Demoskop har haft ett urval på cirka 2000 personer är det alltså omkring 250 som säger att de inte kan eller vill svara.

Det är illa att man inte redovisar denna siffra i tidningarna; det är ett gott betyg om det är FÅ som inte vill eller kan svara.

Upp till 20 % som inte kan eller vill förekommer ibland. Det visar bland annat än det finns tillfrågade som inte litar på frågefirman.
1 person gillar det här.

kalle008 1 dag sedan som svar till Viksjo
Det pekar i alla fall på att SD inte har sjunkit, den saken är säker.
1 person gillar det här.

anders.granstrand 1 dag sedan
Mycket intressant utställning.
Jag har varit helt ovetande om att sk svenskt hedersvåld existerar.
Innebär detta att den alkoholiserade svenska busen som misshandlar sin hustru, kallar in resterande släkt , kusiner bröder etc för att upprätthålla den sk svenska familje hedern.....
30 people gillar det här.

Icefrontier 1 dag sedan
Väl formulerat. Bravo!
4 people gillar det här.

PureQwen 1 dag sedan
Den här Gudrun Schymanretoriken har snart nått vägs ände. Den är så förljugen att inte ens den mest inbitne pk-it kan undvika att se att den inte håller. Det skall bli intressant att se hur pk-gänget skall ta sig från den återvändsgränd de målat in sig i.
2 people gillar det här.

Austin_Powerwich 1 dag sedan
I alla dessa kulturstäder som Uppsala, Lund etc. där springer rödtomtar omkring fritt på gator och torg och trycker ner PK i halsen på allt och alla. Dessa rödtomtar genomsyrar städerna i allt som stavas kultur. Bästa sättet att få bort denna osanitära olägenhet i samhället är självklart genom att strypa penningflödet och alla statliga bidrag till dessa rödtrollsstyrda organisationer, kommunala kulturexperiment och projekt. Målet bör vara att sätta alla dessa rödtroll på AMS så vi kan ha dessa "samhällsgupp" och "utvecklingsstopp" där dem inte kan påverka samhället mer.
Vi bör därför också självklart införa stora slussar där vi för in sveriges alla rödtroll i grupper, och när dem gått igenom och kommer ut på andra sidan, så är dem i Ölands djurpark.

*fått nog*
6 people gillar det här.

elefantter 1 dag sedan
"Det är en viktig fråga att diskutera framför allt för ungdomar som inte vet att det finns svensk hederskultur, säger verksamhetschef Jesper Magnusson till UNT."Det måste vara felciterat.
Så här tror jag han menade :
"Det är en viktig lögn att servera, framför allt till barn och ungdomar som ännu inte vet att det inte finns svensk hederskultur."

Fast å andra sidan (man ska alltid tänka två gånger) - det är klart som korvspad att det finns svensk hederskultur. Nu. Sedan man fullständigt vrängt ut och in på innebörden i begreppet "svensk".
10 people gillar det här.

KHMER 1 dag sedan
Om man ska försöka ana någon form av gryning i det kompakta mörker som råder så skulle jag vilja säga att utställningen inte far med osanning bara för att begreppen blivit en smula grumliga. Det som är bra är att utställningen inte förnekar att hedersrelaterat våld förekommer bland framför allt inom vissa kulturer.

När det gäller serievåldtäkter, gängvåldtäkter eller organiserat bidragsfusk för funktionshindrade gör media allt för att förneka sanningen.

Det finns nog en sanning bakom denna utställning antar jag. Bara en gissning. Ingen får pengar utan en motprestation. Om utställningen hade handlat om vad som egentligen är hedersvåld- inga stålar. Det bästa av situationen för utställarna: gör den ursprungliga utställningen och lägg på lull lull och dimma och lösa trådar som försvinner i ett intet.

Alla människor som lever under ett maktfullkomligt förtryck lär sig att utveckla tekniker för att få fram sanningen även om dumma makthavare inte förstår att de blir lurade.

Ovanstående är enbart en gissning, men eftersom utställarna inte medvetet ljög så kanske deras avsikter är de bästa - att ställa sig på de utsatta kvinnornas sida. (Det finns också oerhört mycket hedersrelaterat våld som drabbar män)
5 people gillar det här.

kalohux 1 dag sedan
Glöm inte att rösta på SD. :) http://www.vk.se/survey/survey...
1 person gillar det här.

SM811 1 dag sedan som svar till kalohux
Går ej att rösta där. Kommer bara till resultatet.

kalohux 1 dag sedan som svar till SM811
Nu ska det fungera.

nuvetvi 1 dag sedan
"Kaffeflickor" har ju diskuterats och skrivits i böcker om. "Balkongflickor" undviks däremot helt. Vet inte varför och hur det börjat och vad man är rädd för? Man borde kunnat vänta bättre. Om man bryr sig om demokrati och är någorlunda överens om vad som är demokrati. Finns ju de som demonstrerar för demokrati och menar sharialagar.

Man gör skillnad mellan demokratiska och inte demokratiska personer. Samma med olika länder och system. De demokratiska vågar man diskutera, men inte odemokratiska. Är ju mycket splittrat som det är hittills och artikeln framhåller så tydligt. Särskilt splittrande när ledande institutioner inte skiljer begreppen.
5 people gillar det här.

19841 1 dag sedan
Hedersrelaterat våld skiljer sig från annat våld, genom det att en hel släkt står bakom våldet och att våldet är accepterat i hela familjen/släkten och till och med uppmuntras. Jämför detta mellan hustrumisshandel, där våldet inte är accepterat av någon av släkterna/familjerna.Magnusson ser inte denna avgörande skillnad, av någon anledning?Är det mer än jag som ser skillnaden?
15 people gillar det här.

Stroppen 1 dag sedan
Typiskt att en sån här propagandautställning hålls i en lokal som heter "Fredens hus". Det är ju precis som i gamla DDR. Alltså kan man säga att det är ödets ironi att utställningen hålls just där.

Här försöker man ändra på begreppet "hedersrelaterat våld" till att även omfatta vanlig misshandel och våld.

Att komma och påstå att ungdomar inte vet att det finns svensk hederskultur som inte har med det riktiga hedersrelaterade våldet att göra är att vilseleda ungdomarna och vända bort ryggen och förringa det verkliga hedersrelaterade våldet som vi berikats med i Sverige bara därför att vi ska acceptera mångkultur enligt den nyligen ändrade grundlagen.

Utställningen är en stor skandal.
9 people gillar det här.

Stroppen 1 dag sedan
Typiskt att en sån här propagandautställning hålls i en lokal som heter "Fredens hus". Det är ju precis som i gamla DDR. Alltså kan man säga att det är ödets ironi att utställningen hålls just där.

Här försöker man ändra på begreppet "hedersrelaterat våld" till att även omfatta vanlig misshandel och våld.

Att komma och påstå att ungdomar inte vet att det finns svensk hederskultur som inte har med det riktiga hedersrelaterade våldet att göra är att vilseleda ungdomarna och vända bort ryggen och förringa det verkliga hedersrelaterade våldet som vi berikats med i Sverige bara därför att vi ska acceptera mångkultur enligt den nyligen ändrade grundlagen.

Utställningen är en stor skandal.
15 people gillar det här.

Hovia 5 timmar sedan som svar till Stroppen
Uppsala stinker av politisk korrekthet. Minns den klassiska inskriften som pryder ingången till aulan på universitetet: "Att tänka fritt är stort. Att tänka rätt är större."

Svensk_Rondellhund 1 dag sedan
Visst är det fantastiskt att man kan vinkla ett invandrarrelaterat problem till att bli ett svenskt. Istället för att belysa invandrarnas otäcka hederskultur vill man få svensken att skämmas för nåt som hände för 50-100 år sedan.
11 people gillar det här.

sven 1 dag sedan
De som jobbar med museum lever enkom på att vi skattebetalare föder dom. Det här borde anmälas till granskning eftersom man bedriver en politisk agenda som vilseleder besökarna liksom DDR på sin tid.

Hedersvåld är det här, och har inget med aga att skaffa.''varning för starka bilder'' http://europenews.dk/de/node/2... Hedersmord är i stort sett en muslimsk företeelse och har inget med länder att göra, i stort sett endast religionen islam.
http://en.wikipedia.org/wiki/H...
http://www.rightsidenews.com/2...
9 people gillar det här.

stignordlander 1 dag sedan
Varför glorifierar vi dessa vidrigheter genom att kalla dem hedersvåld? Inget våld mot kvinnor kan på minsta sätt förknippas med heder. Det avslöjar istället en total brist på empati, omsorg om de sina och framförallt vanligt folkvett. Även de mest fanatiska anhängare av mångkultur måste väl inse detta?
8 people gillar det här.

sven 1 dag sedan
Tipsa Avpixlat fungerar. Helt klart är att ingen seriös ska använda Expo som källa.
Titta på det här- http://sv.wikipedia.org/wiki/P...
Gamla PI är föreslagen för radering på wikipedia, titta hur många som röstar för radering http://sv.wikipedia.org/wiki/W...
(Det här inlägget hamnade på fel plats.)
1 person gillar det här.

—► Klicka ◄— 23 timmar sedan
Din heder "tvättas inte ren" i svenska familjer, släkter, vänskapskretsar och i samhället om du mördar din dotter osv, för att hon inte sätter ett lås mellan benen.

Inte heller planeras sådana mord i hela svenska släkter, av både männen och kvinnorna, innan en gärningsman utses, och offret mördas.

Det är alltså HELT väsensskilt. I Sverige så förlorar du din heder på det som du vinner din heder på bland MENA -kulturer.
16 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 23 timmar sedan
Jag tycker att det är typiskt att denna utställning som går ut på att förvränga fakta är i Uppsala.
Uppsala är en stad full av akademiska slapptaskar.
9 people gillar det här.

mittmotto Top 10 23 timmar sedan
Hedersvåld blev ett begrepp i vårt land först när invandringen från Mena länderna tog fart på allvar, tidigare var det något som inte existerade i det Svenska språket hos gemene man.

Med andra ord är det något som inte existerar i våran nordiska kultur utan något som 7-klövern vill att vi skall berika oss med.
7 people gillar det här.

Demokratbloggen 23 timmar sedan
Om vi skulle haft svenskt hedersvåld så hade det vid det här laget resulterat i våldsamma angrepp på muhammedanerna eftersom de kränker oss.
12 people gillar det här.

VIKINGKRAFT 18 timmar sedan som svar till Demokratbloggen
Kan vara ide att införa eller?
1 person gillar det här.

AnnaF3 Top 10 23 timmar sedan
#svpol
Hmm, fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har inga problem att provocera kristna (ecce homo). I vanlig ordning blir det stopp på provokationslusten när det kommer till MENA klankultur och islam.
5 people gillar det här.

sasselisessan 23 timmar sedan
Sällan man hör en svensk man prata om heder! Har aldrig hört det. Brukar svenska män våld i en relation är det vanligt att alkohol eller någon form av droger ingår och även psykiska problem. Eller för stort kontrollbehov. Finns nog vissa saker/varningssignaler här man som tjej får försöka hitta. Dock måste ju samhället hjälpa kvinnor som uppmärksammar dessa signaler och vill lämna sin man/partner fast inte får något hjälp fast de ber om det!!! En del kvinnor vågar ju inte lämna sin man för att de inte har någonstans och vända sig. När kvinnan får hjälp har det redan gått väldigt långt.
2 people gillar det här.

Bengt_Bus 23 timmar sedan
"Heder", vad betyder det ordet? Att vara en hedersman är i min värld något hedervärt, ett mycket positivt omdömme. Jag har strävat efter omdömmet hedersman i mitt liv, ljuger inte, kan lita på vad jag säger och gör, hjälper utsatta personer, behandlar andra som jag själv vill bli behandlad, etc.

Nu betyder plötsligt "heder" något negativt. Att upprätta sin heder har fått betydelsen att spöa skiten ur sin dotter och/eller mörda sitt barn och hennes pojkvän.

Istället för att ta tag i problem byter våra folkvalda politiker namn, neger=>färgad, invandare=>nybyggare, zigenare=>rom=>resande, och tror att man löst problemen och slår sig förbröstet. Rasismen mot färgade finns inte längre i Sverige för man får inte säga neger.

Våld mot kvinnor förekommer naturligtvis också i ursprungssvenska familjer, men att kalla det"hedersvåld" låter konstigt för mig.

"Hedersvåld" passar bättre som beskrivning på följande. Man går ensam i en park och upptäcker en gängvåldtäckt. Fast man är ensam och kommer att bli misshandlad av gänget ingriper man. Det är en hedervärd handling.
6 people gillar det här.

Inte-en-till 22 timmar sedan
Våld i svenska familjer:

Man är väl medveten om att det är olagligt, man skäms för det och gör allt vad man kan för att varken den närmaste omgivningen eller myndigheter ska få vetskap om det. Våldet är inte accepterat inom den egna gruppen.

Våld i invandrarfamiljer/hederkultur:

Man är kanske medveten om att det är olagligt, men bryr sig i så fall inte om detta. Tvärtom inger hedervåldet respekt bland andra inom den egna kulturen. Följaktligen ser man till att den närmaste omgivningen får vetskap om våldshandlingar. Våldet är inte bara accepterat inom den egna gruppen, utan utgör en central del av den kulturella identifikationen.
6 people gillar det här.

Oskar Johansson 22 timmar sedan
Härligt med en kvinnlig skribent på AP!
4 people gillar det här.

kalle_kanin 22 timmar sedan
Låt alla som tror på att det finns en poäng med att behålla feministiska ritualstunder som kvinnodagen läsa det här och äntligen förstå att svenska feminister i minst lika hög grad utgör fienden som någonsin de importerade islamofascisterna. De av er som inbillar er att ni har något att hämta hos Gudrun och de övriga manshatarna bedrar er å det gruvligaste.
4 people gillar det här.

MatsD Moderator 22 timmar sedan
Det är fullständigt vanvettigt och därtill ett enormt svek mot invandrarflickorna att av missriktad politisk korrekthet försöka sopa det hedersrelaterade våldet under mattan som vore det inte en en särskild problematik utan bara samma sak som vilket våld i hemmet som helst.

En mycket avgörande skillnad är exempelvis att när svenska män slår eller mördar sina kvinnor så rycker inte resten av familjen och släkten in och hjälper till, skyddar brottslingen och tycker att han gjorde rätt. I Sverige är våld mot kvinnor, oavsett orsak, inte ett kulturellt accepterat beteende.

I hederskulturer ingår det dock som en mer eller mindre naturlig del att det kan bli nödvändigt att mörda hela den kvinnliga delen av familjen, fru och x antal döttrar för att bibehålla familjenamnets heder. Och det behövs heller inte mycket för att utlösa detta beteende, de kan räcka med att döttrarna börjat leva på ett alltför västeländskt sätt i klädstil, kanske pratat med pojkar på vägen hem från skolan.

Som framgår av ovanstående stycke finns här också en annan avgörande skillnad. Svenska mäns våld mot kvinnor i hemmet är mycket sällan riktat mot barnen utan nästan alltid mot partnern.

Det är skandalöst att man som med den här utställningen lånar sig till att sprida en kulturrelativistisk lögn där man försöker antyda att vi i Sverige inte skulle ha kommit längre i dessa frågor än man gjort i exempelvis Afghanistan. Men det är svensk PK-politik i ett nötskal. Allt invandrare kommer med till Sverige är berikande. Vår egen kultur kan man däremot gärna trampa på i bästa nationalmasochistiska och oikofoba anda.

Det är tur att det i varje fall finns ett parti i Sverige och webbplatser som denna som försöker ändra på detta.
21 people gillar det här.

LLuke 15 timmar sedan som svar till MatsD
Så sant bra skrivet.

smokehead 22 timmar sedan
Är det tillåtet med barnaga i sverige? försvann inte det 1979 eller har man återinfört det av någon anledning?
1 person gillar det här.

Rawhide 22 timmar sedan
En del svenska kvinnor får stryk av sina svenska män, det är helt klart. Men det ingår inte i vår kultur att när dottern envisas med att träffa "fel" pojkvän så dödar vi henne.
8 people gillar det här.

Mariah_Magdalena 22 timmar sedan
Många flickor som dödas årligen av sina svenska kränkta fäder??
Inte det.......men någon då?
Inte det heller...men EN då??
Jaså inte det heller, näää....

Förstår den svenska PK-maffian ser det som oerhört besvärande och ytterst problematiskt att svenska män gillar sin systrar och döttrar.
Men att i bild försöka vinkla det till att det är svenska män som är det huvudsakliga problemet är en ren kränkning.
6 people gillar det här.

smokehead 21 timmar sedan som svar till Mariah_Magdalena
Mmm man lägger ner oerhörda resurser för att försöka få en svensk mamma och pappa till 2 döttrar att framstå som pedofiler, det är man oerhört duktiga på
6 people gillar det här.

Varg i Veum 21 timmar sedan
Ja det är den marxistiska "problematiseringen" vi ser i aktion här. Den handlar ju om att bryta ner det som vänstern ser som "normer" i dess beståndsdelar och sen foga samman dem med det socialistiska tänket som lim. På så vis bygger man upp en värld där allt går att bekräfta med socialismen som grund.
4 people gillar det här.

KarlssonMikael 21 timmar sedan
Tror nog allt fler inser vad som håller på att hända. De vet bara inte hur de ska komma åt problemet utan att ge SD vatten på sin kvarn (vilket skulle göra dem skyldiga genom assossiation) till rasism, enligt deras egen påhittade definition.
3 people gillar det här.

denaknakejsarna 21 timmar sedan
Strukturell relativism.
1 person gillar det här.

David Källman 21 timmar sedan
"Utställarna säger sig vilja förmedla en mer mångsidig bild av
hedersvåldet."

När skall dårskapen i detta land upphöra??

"Tanken är att belysa att det finns andra former av hedersrelaterat våld
än de som förknippas med invandrare och som det skrivs om i medierna."

Pursvenska män som mördar svenska kvinnor, gör väl detta i första hand av svartsjuka? Man ska inte blanda ihop äpplen och päron.. Då hela hedersvåldskulturen har en stadigt förankrad grund i islam och i hela den muslimska traditionen. Hedersrelaterat våld är inte bara accepterat i dessa kulturer, det är ett PÅBUD! En purvensk man som mördar en tjej är sjuk i huvudet, en muslimsk man som mördar en tjej i "hederssyfte" följer koranen och vad som anses riktigtoch rätt i denna kultur! Detta är vad som är fasansfullt!



10 people gillar det här.

Kritiker2011 21 timmar sedan
Här har de verkligen såsat till begreppen och blandat ihop familjerelaterat och hedersrelaterat våld.
1 person gillar det här.

LLuke 20 timmar sedan
Muslimbarnen berövas på rätten till religionsfrihet, kärleksfrihet och utryckandefrihet.

Det naturligaste och vanligaste hos muslimer är att om dotter eller syster Aisha skulle ha en kärleksaffäre med Sven Svante Svensson och det bli avslöjat är SJÄLVORDET för den muslimska flickan Aisha.

SLK_32_AMG 20 timmar sedan
De har förverkat sin rätt till stadsbidrag.
Vill de föra ut sina budskap så får de finansera det själva.
2 people gillar det här.

robban1 20 timmar sedan
äh, de får väl säga vad de vill och köra med sina kulturmarxistiska förklaringsmodeller hur mycket de vill. om folk är så korkade att de fortfarande köper det så är det deras problem, som tur är så är det fler och fler som har lärt sig att granska div information kritiskt på senare tid.

Znabb 20 timmar sedan
Svensk hederskultur? Hedersvåld? Nämn något som tyder på att detta existerar? Våld - ja, sexuellt - ja det förekommer, God uppväct med sunda värderingar och allas lika värde - ja det också tillskillnad från det riktiga hedersvåldet

Tyckarn 20 timmar sedan
Jag tycker verkligen synd om de unga invandrartjejer som utsätts för hedersvåld. Deras enda "brott" brukar oftast vara att de vill bryta sig loss från förtryckets bojor och leva ett liv som kvinnorna i väst. För detta ska de alltså dö...

Men, men. Eftersom att detta är ett invandringsrelaterat problem så ska det givetvis sopas under mattan och locket ska läggas på. Att unga invandrartjejer riskerar att bli utkastade från balkongen på 4:e våningen, ja, det är smällar det multikulturella samhället får ta tydligen.

För när allt kommer omkring är det ju vi svenskar som är barbarer, så måste det vara...
5 people gillar det här.

lars48 19 timmar sedan
Man kan ju inte precis påstå att dom ställer upp för förtryckta invandrarkvinnor i Sverige, snarare tvärtom, dom ställer upp för förtryckarna.

Ann-katrin Sahlqvist 19 timmar sedan
Borde vara tvärtom Mannens sexualitet borde hållas under kontroll i denna grupp. Men dom får fara o dingla med den hur som helst utan att familjens heder står på spel
2 people gillar det här.

smokehead 19 timmar sedan
Glöm aldrig Magnus Johansson, Joakim Dungel, Siri Skare

Ann-katrin Sahlqvist 19 timmar sedan
En granne till mig kvinna har berättat för mig att hennes turk har bråkat om att deras barn skall omskäras Hon har gått med på att minsta pojken får göra det. Dom har varit ihop hmmm ja av o till när det passat honom i 28 år o 4 barn tillsammans Samtidigt har han fixat barn med en annan i turkiet dit han skickar pengar. Familjen lever på soc han skickar pengar till turkiet jobbar svart på pizzeria svartaxi o hon spelar trav för tusentals kronor i månaden Det hade väl inte med artikeln o göra precis men jag kände för att berätta Hur får han denna dumma svensk att leva på detta viset Hellre ensam en att hunsas av en man som inte visar respekt o uppskattar kvinnan
5 people gillar det här.

bagera 17 timmar sedan som svar till Ann-katrin Sahlqvist
Ja det är svårt att förstå hur ni damer tänker. Hur kan det komma sig att riktigt grova förbrytare tex mördare, bankrånare blir kontaktad av friarlystna damer?
1 person gillar det här.

Castaldo 19 timmar sedan
Man måste ju få folk att inse, att våld av alla dess arter är en typiskt svensk företeelse. Tur att det finns muséer så att upplysning kan spridas. De stackars missförstådda invandrarna, uj vad synd om dem det är.
2 people gillar det här.

folket 19 timmar sedan
Är Jan Gullegris inbjuden som gästföreläsare? Han brukar informera omgivningen om att hedersmord existerar i alla samhällen, och att det lika väl kan vara så att Sven-Erik Nilsson slår sina barn som att ett mkt litet fåtal av utländsk härkomst råkar slå sina anhöriga.
Fin hjälp till alla utsatta kvinnor i medeltida samhällen..
4 people gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 18 timmar sedan
Deras sk HEDER ligger tydligen i sina döttrars könsorgan. Tragiska människor.
5 people gillar det här.

VIKINGKRAFT 18 timmar sedan
Ska man kalla alla överfall på svenska tjejer.

OHEDERSVÅLDTÄCKT!!!!!!!
2 people gillar det här.

Isilmaril 18 timmar sedan
Så... det är okej att mörda sin dotter för att hon inte är oskuld fram till bröllopet, bara för att en Sven Svensson någonstans i Svearike någon gång gav sitt barn en örfil? Är det vad de vill förmedla?
Det finns inget ord i min vokabulär som kan förmedla den avsmak, sorg och ilska jag känner när jag läser om vilka sjuka dumheter det här landet hittar på. Jag som hade hoppats att vi redan nått botten.
3 people gillar det här.

Dalarna 18 timmar sedan
Är Fredens hus ett privat eller allmänägt museeum, någon som vet? Om det dessutom är finansierat av stat eller kommun är det än mer illa att sprida tillrättalagda fakta. Det kan inte vara i enlighet med ett museeums uppgift att okritiskt påvisa en egen åsikt.

svenne42 15 timmar sedan som svar till Dalarna
Fredsmuseum drivs av Föreningen Fredsmuseum på Uppsala Slott. Föreningen är ideell och är beroende av stöd och bidrag för att leva vidare. Om du eller ditt företag vill bli medlem i föreningen kontakta oss eller betala in din medlemsavgift på pg 123039-0. Medlemsavgift: privatpersoner 100 kr/år,företag och organisationer 500 kr/årFyll i formuläret här för att bli medlem
Vill du göra en insats för att sprida kunskap om fred och samtidigt få extra meriter på ditt CV? Bli volontär!Är du intresserad maila museiansvarig@fredsmuseum.se

HA2010 17 timmar sedan
Museer och andra samhälleliga institutioner i Sverige är ju statliga eller kommunala i stort sett och därmed politiskt korrekta vilket innebär att agendan också blir politiskt korrekt som i det här fallet,helt enkelt, svenskfientliga! Den ideologiska obundenheten existerar bara på pappret!


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: