torsdag 3 november 2011

62 % av muslimer i Kanada vill ha sharialagar « Avpixlat

62 % av muslimer i Kanada vill ha sharialagar « Avpixlat: 62 % av muslimer i Kanada vill ha sharialagar

KANADA Enligt en färsk undersökning bland muslimer i Kanada vill en oroväckande stor del av gruppen inte förkasta al-Qaida samtidigt som en ännu större andel skulle vilja se sharialagar införas i någon form i landet.

Studien, som släpptes på tisdagen och utförts av the MacDonald Laurier Institute, inkluderar telefonintervjuer med 455 muslimer i Ottawa under perioden maj – juli 2008 och har en felmarginal på fem procentenheter.

Den visar att 65 procent skulle “absolut förkasta” al-Qaida medan resterande 35 procent inte skulle göra det. Dessutom vill hela 62 procent att någon form av sharialag ska införas i Kanada, varav 15 procent menar att det ska vara obligatoriskt för alla muslimer. Vidare visar studien att extremism is lika vanligt förekommande hos muslimer som är födda i Kanada, eller ett annat land i väst, som det är bland de som är födda i förtryckande diktaturer.

De lärde tvistar om hur siffrorna ska tolkas:

“From a security perspective, it is difficult to know if a 65% rate of repudiation (of Al-Qaida) is re-assuring or a 35% failure to repudiate troubling,” wrote study authors Christian Leuprecht, associate professor of the Royal Military College of Canada and Conrad Winn, Carleton University professor and president of COMPAS, a public opinion research firm.

“The most radical political views tended to be expressed by relatively secular people, often equipped with higher education in the social sciences, while devout Muslims were sometimes the most articulate advocates for Canada and democracy.” According to the Ottawa based think tank, only a small minority of Muslim newcomers to Canada reject Hamas, Hezbollah, or the Iranian regime.

Studien gick inte att finansiera med pengar från kanadensiska källor utan fick i stället tas från the University of Maryland for the National Consortium for the Study of Terrorism and Responses to Terrorism i USA.

Toronto Sun
Print Friendly
Share
2011-11-03, 03:09 (uppdaterat 2011-11-03, 03:36) | Kategori(er): Invandring/mångkultur, Islam/religion, Utrikes

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 5 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
87 kommentarer 986 gillar received
Dela på
Visar 58 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


ozzk 8 timmar sedan
obs. filmen är redan borttagen eller censurerad.
sad but true artikel dock.. inte förvånad direkt.
2 people gillar det här.

Novisan 8 timmar sedan som svar till ozzk
Klicka på länken i slutet texten så finner du filmen :-)

Håller med, sad but true....

Om man gjorde en liknande undersökning i Sverige ang sharialagar & al-Qaida, undra vilka siffror man skulle få fram då?
Något säger mig att vi inte vill veta :-(
2 people gillar det här.

Jonas Petersson Top 10 8 timmar sedan
Det finns inga "moderata muslimer".
27 people gillar det här.

jon79 7 timmar sedan som svar till Jonas Petersson
Visst finns det. Jag vet om ett par öldrickande homosexuella muslimer som kallar sig moderata. Men det är få av de som kallar sig moderata som faktiskt är moderata. Många av dessa verkar tro att bara för att man inte stödjer eller medverkar i terroristattentat så är man moderat.
7 people gillar det här.

in_the_style_of_demons 2 timmar sedan som svar till jon79
Att vara homosexuell och muslim låter som en farlig kombination.
2 people gillar det här.

AliAnsen 7 timmar sedan som svar till Jonas Petersson
Jo visst finns det en.
Han heter Abdirizak Waberi, född i Somalia och är riksdagsledamot för Nya Moderaterna i Sverige. Som nytillträdd riksdagsledamot blev han suppleant i försvarsutskottet.
Tyvärr kan han inte svara på känsliga frågor om muslimer och islamister, utan hänvisar till någon imam.

Men "moderat" är han inte.
28 people gillar det här.

Ann-katrin Sahlqvist 4 timmar sedan som svar till AliAnsen
Vill enbart komma in o få makt Han är varken det ena eller andra Han vill bara ha pengar o inflytande
10 people gillar det här.

C_BE 4 timmar sedan som svar till AliAnsen
Lysande kommentar - att det finns en moderat muslim... ha, ha, ha
Men, som sagt; som så många s k moderata muslimer är han inte "moderat".
7 people gillar det här.

Sovhjärnan 2 timmar sedan som svar till AliAnsen
Hanif Bali är en annan moderat muslim.

nymananders 53 minuter sedan som svar till Jonas Petersson
Det var ett märkligt uttalande i mina ögon. Du menar alltså att de muslimer jag har på jobbet som jobbar och sliter för att familjen ska ha det bra och som låter barnen välja om de vill utöva sin religion eller inte, skulle vara potentiella självmordsbombare? Förklara gärna ditt påstående.
2 people gillar det här.

MetalHeadViking 7 timmar sedan
Tror att andelen muslimer som vill ha Sharia i någon form är större i Sverige än i Kanada.
21 people gillar det här.

Ann-Marie Top 10 7 timmar sedan
Jag är förvånad att siffran är så pass låg. Dom får dock gärna ha sitt sharia, bara dom har det i valfritt MENA-land så att vi i väst slipper eländet.
22 people gillar det här.

albineliasson 2 timmar sedan som svar till Ann-Marie
Med det uttalandet dömer du många kvinnor till ett särskilt liv.

Sanningen vinner Top 10 42 minuter sedan som svar till albineliasson
Man är väl ingen rasist heller som vill tvinga på någon vår usla demokrati.

Tonfisken 7 timmar sedan
95% av Svenskarna vill ha islam (med tanke på rubriken) eftersom dom röstar på 7-klövern!!!!!
48 people gillar det här.

Uffe Asson 4 timmar sedan som svar till Tonfisken
Ja du har rätt här. Svensken i gemen jobbar starkt för sin egen förintelse. Varför?
21 people gillar det här.

Talibananas 4 timmar sedan som svar till Uffe Asson
"Tänkte inte på det." Man vill ju vara duktig och tycka som "majoriteten", som SVT och gammelmedia dikterar och låter påskina.

Igår gick programmet Korrespondenterna på SVT2, jag orkade inte glo på det men programtexten skrev följande: "I USA förgiftas politiken och journalistiken av lögner och propaganda." De kunde lika gärna skrivit Sverige, eller mer så. Det var längesen jag glodde på SVT, just pga den uppfostrande, propagandistiska stilen som äcklar mig. Ett annat program som jag inte så var i förrgår: Rena rama arabiskan.

Hallå?
14 people gillar det här.

Stratiotes Iesous Christos 2 timmar sedan som svar till Talibananas
Jag antar att programmet attackerar Fox News eftersom det är från det vänstervridna SVT? Man glömmer visst de extremt vänstervridna ABC, CBS, CNN, MSNBC, PBS med flera håller på med samma skit som SVT och TV4.

De har fått en enorm vänstervridning i USA, knappt någon kanal ställde kritiska frågor till den vänstervridne presidentkandidaten Barack Obama trots att det fanns fullt med kritiska frågor.

Folk är otroligt nerdumma numera, de köper SVT och TV4s förklaringar rakt av för att inte tala om de stora tidningarna, får man får man bort dessa massmedia eller iaf får bort presstödet så att dessa skräp massmedia blir så dyra att det blir olönsamma och läggs ner eller får betydligt minskade upplagor så är mycket vunnit för att vända trenderna, alternativt att de helt enkelt avskedar de politisktdrivna journalisterna och stoppar in neutralt folk.

Vilket som så är massmedia det som primärt måste bekämpas då det är de som skapat alla dessa menlösa droner som vandrar omkring i Sverige och alla dessa ouppfostrade skitungar som inte vet hur man uppför sig alls.
1 person gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 11 minuter sedan som svar till Tonfisken
JA, det stor synd och skam, och snart vill väl 62% av svenskarna har sharialagar då.
2 people gillar det här.

Tomas O'Maely 6 timmar sedan
Även om 62% är alarmerande så är det förmodligen en alltför låg siffra.
Många muslimer i väst låtsas inte vilja ha sharia av rent taktiska skäl, de vill inte möta för starkt motstånd så länge de är underlägsna i antal.
När islam blivit starkare i de länder de invaderat kommer den riktiga andelen visa sig betydligt större, garanterat.
41 people gillar det här.

Uffe Asson 5 timmar sedan
Överallt där muslimerna är fler än 2 % enligt uppgifter, sätter deras gnäll och påstådda kränkningar av deras religion och sätt att vara igång. Jag kan inte förstå de myndigheter i väst, som inte ser vad det är för folk de släpar hit. Är de födda helt bakom flötet eller är det bara för att jävlas de håller på. Vi har inga skyldigheter att ta hit folk från deras oroligheter, och när vi gör så, medverkar vi faktiskt till etnisk rensning, och att Allahs makt över folket i dessa områden blir total.
Det är väl inte vi som ska bjuda motstånd i deras inbördeskrig, eller ta reda på alla ungar som formligen sprutar ut ur deras till avel avsedda kvinnor. Inte heller är det vår uppgift att underlätta för islamisterna att öka islamiseringen av de områden, där klanstrider eller inbördeskrig råder. Hittills har vi ju gjort så i den så kallade arabiska våren, som nog istället borde kallas för den arabiska natten.
17 people gillar det här.

Kapten_Klok 5 timmar sedan
Jag träffade Bo Grace (skaparen av Ernie) för några år sen då han var på ett besök i Stockholm för att promota sin bok Apkalas!. Vi pratade en liten stund innan han signerade boken och en sak som jag kommer väl ihåg var att Ernie inte längre var välkommen i vissa kanadensiska tidningar pga. att han drev ganska skoningslöst med Bin laden. Tydligen så hade väl en massa mussar fört ett väldigt väsen om att han hade kränkt deras idol, så den här nyheten är ju knappast en "nyhet" för mig.

Gör Grace en tjänst och köp ett album i julklapp... bara ett tips.
14 people gillar det här.

sandbuzz 5 timmar sedan
It aint gonna happen!
14 Nov 2010 – In May 2005, the Quebec National Assembly unanimously supported a motion to block the use of Sharia law in Quebec courts. .http://www.canadianlawsite.ca/sharia-... rejects introduction of Sharia law into legal system
http://www.jihadwatch.org/2005...

Stfan 5 timmar sedan
Det är så otroligt naivt att tro att dessa underliggande åsikter inte kommer att leda till politiska krav så småningom.
24 people gillar det här.

Roland X 4 timmar sedan
Islam går inte att kombinera med västerländsk demokrati.
28 people gillar det här.

C_BE 4 timmar sedan
Det är bara att kolla hur muslimer beter sig i de länder där de är i majoritet, för att se hur de en dag kommer bete dig här. Hur kan det va så svårt för folk att lägga ihop 1 + 1?
18 people gillar det här.

Fredrikkkk 3 timmar sedan
Med den takt vi har i Sverige med massimporten från MENA, hur länge tror ni detta scenario dröjer i Sverige? Nej just det, det vore ju främlingsfientligt, rasistiskt och intolerant att hävda enligt etablissemangets PK-normer..
9 people gillar det här.

SkorpioSSS 3 timmar sedan som svar till Fredrikkkk
Jag tror att siffrorna är ganska representativa oavsett länder eftersom undersökningen var gjord på muslimer. Och det är samma muslimer överallt. Det har ingenting med massinvandring att göra. Frågan är däremot hur många svenskar vill ha Sharialagen. Det kommer att öka med massinvandring om 7-klövern får sitt!
10 people gillar det här.

Not2LateIHope 3 timmar sedan
100% av muslimerna vill ha sharia. Imamerna bestämmer så även om du har en avvikande åsikt i frågan, tvingas du att hålla med imamerna, annars kan det som bekant sluta illa.
Du blir helt enkelt trakasserad till lydnad. Kärleken o fredens religion i ett nötskal!

Detta vill tydligen 95% av svenskarna oxå! Vansinne!
12 people gillar det här.

Sanningen vinner Top 10 41 minuter sedan som svar till Not2LateIHope
93% är det nu.
4 people gillar det här.

Not2LateIHope 3 minuter sedan som svar till Sanningen vinner
ja vet, jag trodde jag skrev 93% men skrev tydligen 95%, ibland blir det fel :)

Swede9999 3 timmar sedan
Ja är man hjärntvättad och saknar förmåga att tänka själv då blir det så.

Men enligt medeltida sharia är det väl ok med brott mot oss otrogna som försörjer dom.
3 people gillar det här.

EUfel 2 timmar sedan
För ca en månad sedan pratade en muslim i Ring P1, han sade att; ALLA muslimer vill ha sharialagar.
Jag förstår - en muslim är ALLTID muslim.
Att våra idioter till politiker inte förstår detta att Eurabia blir just det, att deras barn - flickor kommer att använda huckle till sist och går bakom mannen, att allt är redan förstörd - förstår INTE jag att inte de förstår.
7 people gillar det här.

Langen Tisch 2 timmar sedan
455 muslimer var med i undersökningen. I hela Kanada finns det strax under en miljon muslimer.
Undersökningen innefattar inte tillräckligt många deltagare för att återge en sanningsenlig bild av verkligheten. Tyvärr, avpixlat.
2 people gillar det här.

EUfel 2 timmar sedan som svar till Langen Tisch
ja, det är som piss i missisipi, men dock. Jag tror på 100 %
1 person gillar det här.

Wieslaw Kochanski 2 timmar sedan
orginal text
"
The POSITIVE views of Canadian society and political system among Canadian Muslims surveyed are good news. So too is the large majority opposition to Al Qaeda among respondents. Almost two-thirds (65%) “repudiate absolutely” this Islamist terrorist organisation. On the other hand, a significant minority of respondents do not. As Winn and Leuprecht note, “From a security perspective, it is difficult to know if a 65% rate of repudiation [of Al Qaeda] is re-assuring or a 35% failure to repudiate troubling.”

albineliasson 2 timmar sedan
"The survey, which was released Tuesday, found 62% wanted some form of Shariah law in Canada"

SOME form?

Skulle vilja veta exakt vad den frasen innebär, innan kommentatorsfältet fortsätter sitt fuck-all-the-muslims-bandwagon.
3 people gillar det här.

Hilfe! 2 timmar sedan som svar till albineliasson
Vilken form av sharia gillar du?
1 person gillar det här.

Laensman 1 timme sedan som svar till albineliasson
Allt ifrån en "Engelsk" modell där starka tillämpas inom familjerätt till en Saudisk där sharia är Lagen skulle jag tolka det som, så på det sättet är formuleringen något missvisande.
Sen kan man fråga sig hur stor del av de tillfrågade i en Telefonintervju som är helt ärliga om sin inställning till vissa frågor, så även det borde påverka resultatet, fast åt andra hållet.

panoptikon 2 timmar sedan
Religion i alla dess former är vansinnigt. Varför just Allah eller Jesus? Varför inte Oden, Zeuz eller Amon-Ra? Människan har livlig fantasi. Det vet vi. Det som står i Bibeln och koranen är skrivet och påhittat av andra människor precis som Harry Potter är fiktion, är religion det.det skrämmer mig att det finns så många hjärntvättade människor
7 people gillar det här.

Agera1 2 timmar sedan som svar till panoptikon
Ja precis så är det. Allt år påhittat av människan och hennes fantasi.

Johan Skog 2 timmar sedan
Exakt samma sak som ses i både UK och Australien. För alla icke muslimer så borde valet av parti destilleras ner till en viktig fråga: Vill du ha Sharia i Sverige?
5 people gillar det här.

Stigalj 2 timmar sedan
Det är ju ganska magstarkt att i en undersökning uttala orden "jag förkastar inte al-Qaida" - i synnerhet då man befinner sig i ett grannland till USA - och därför kan man vara ganska säker på att andelen al-Qaida-anhängare är mycket större än vad undersökningen visar, ett stort mörkertal med andra ord.
Ännu mer skrämmande är det att så mycket islamister och potentiella självmordsbombare finns i Kanada som har mycket större krav på invandrarna än Sverige, här är ju kraven så gott som obefintliga. Då kan man vara säker på att bland "svenskmuslimer" (hemskt ord) är minst hälften positivt inställda till al-Qaida och terrorhandlingar och en bra bit över 62 %, kanske 75-90%, av Sveriges muslimer vill införa sharialagar.
Nu återstår det bara att se var någonstans i Sverige det kommer att smälla den här julen.
5 people gillar det här.

CristineRawadi 2 timmar sedan
Min erfarenhet är att 62% är generellt en låg siffra, oavsett land.
1 person gillar det här.

tornuggleman 2 timmar sedan
Man kan undra varför de över huvud taget lämnade sina muslimska paradis ?
Passar det inte - Stick !
10 people gillar det här.

AnnaF3 Top 10 2 timmar sedan
#svpol
Likadant var det med de svenska nybyggarna i USA som krävde att svensk lag, Svenskakyrkan och knäckebröd ska gälla för alla andra amerikanare ;)

tornuggleman 1 timme sedan som svar till AnnaF3
Du ser vad sjukt.
USA ska vara tacksamma att svensk lag inte introducerades. Speciellt inte med den sortens "domstolar" vi utvecklat.
Partdomstolar, brottslingar som domare (2 st sexköpsdömda i M-ö o Sthm) , lagar för vissa invandrare, Lagar för politiker o lagar för den vanliga svensken.
Fortsätter vansinnet, lär sharia-lagar gälla över hela klotet utom Kina o Korea...
1 person gillar det här.

niklasr 1 timme sedan som svar till tornuggleman
Du glömde lag fördelat på kön.
1 person gillar det här.

MysteriousPhantom Top 10 1 timme sedan
I princip nästan alla muslimer vill i slutändan ha sina sharialagar.

sharialagar finnes redan i Sverige dock inte i en jättestor utsträckning ännu...
5 people gillar det här.

Sunngifu 1 timme sedan
Observera iakttagelsen att de mest politiskt radikala (islamistiska?) åsikterna uttrycktes av sekulära muslimer med högre samhällsvetenskaplig utbildning. Medan de fromma muslimerna var förespråkare för Kanada och demokrati. Men vad gäller de senare så har man väl inte tagit med taqiyya i beräkningen.
2 people gillar det här.

Micketheone 1 timme sedan
Då Kanada används av mångkultursivrarna som ett positivt exempel på hur integration och mångkultur kan fungera, kan man ju bara gissa vad siffrorna skulle visa i Sverige, där integrationen totalt havererat......
6 people gillar det här.

machiavelli78 1 timme sedan
De kunde väl stannat i sina sharia länder allt varit så mycket enklare.Ser jag en som propagerar för det lovar jag att gå fram och föra fram detta.Helt enkelt vad gör du här?Du hade det ju som du ville ha det innan varför krångla till det.
3 people gillar det här.

Sanningen vinner Top 10 44 minuter sedan
Vill du har Sharia?
Det tar 30 sekunder att fixa: Köp en flygbiljett till något av 50-talet sharialänder.
Du slipper därmed: alkohol, hundar, grisar och infidels.
Samtidigt slipper du INFIDELS som betalar dina räkningar.
5 people gillar det här.

per22 31 minuter sedan
Infödd eller invandrad muslim är tydligen lika illa enligt statistiken.
Om islamideologin angripit hjärnan, så är skadan redan skedd.
3 people gillar det här.

elvert 24 minuter sedan
Ansvariga politiker i Sverige verkar ha nattmössan på. Jag kan för mitt liv inte förstå hur utbildade och svenskfödda politiker kan blunda för alla de fakta om Muslimernas förråande framfart både nu och historiskt har ägt rum överallt i världen. Något är fel fundamentalt fel?
4 people gillar det här.

Tizona 19 minuter sedan
De vill ha sharialagar och ändå valde de att flytta ifrån den del av världen som faktiskt har sharialagar. Det är ungefär lika dumt som om jag skulle säga att jag vill ha snö på vintern och sen bosätta mig i Sahara.
1 person gillar det här.

Marcus_080 18 minuter sedan
Det är här är oerhört intressanta uppgifter. Dock tycker jag 455 intervjuer verkar för få, tvivlar på att felmarginalen bara är 5%.

Men för oss som utan problem kan summera 1+1 blir det också uppenbart att risken är väldigt hög att västländer i framtiden blir mer och mer lika länder i mellanöstern. Detta baserat på stor andel muslimsk befolkning och dess vilja att leva under mer eller mindre sharia-baserade lagar
2 people gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 7 minuter sedan
Håller med en annan här att 455 tillfrågade inte är tillräckligt, men ger ändå en skrämmande bild. Hade dom tillfrågat fler så hade det kanske varit fler, det vet man inte och lika bra det. Jag bara väntar på när någon imam eller muslimsk sajt i Sverige ska ge oss sådana här uppgifter.
2 people gillar det här.

Reactions

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: