torsdag 31 januari 2013

Shari-sågen ”Sharia-sågen” – så kapar islamiska republiken fingrar Publicerat den 31 januari 2013 kl 16:07 IRAN. En straffmetod i den islamiska republiken Iran är att kapa den dömdes fingrar – allt enligt sharia-lag. Människorättsgrupper protesterar. Gilla artikeln på Facebook Dela/Skriv ut Share on twitter Share on print Share on email More Sharing Services 0 Den brittiska tidningen Daily Mail benämner den ”Sharia-sågen”, en fruktad straffmetod där en enkel hydraulisk trycksax används för att giljotinera den dömdes fingrar. På bilder som den iranska statsägda nyhetsbyrån ISNA gjort tillgängliga kan man se hur tre maskerade bödlar förbereder sig för att skära fingrarna av en man. Mannen har dömts för äktenskapsbrott och stöld, till att få fyra fingrar på sin högerhand kapade. Scenen utspelar sig i staden Shiraz i sydvästra Iran. Klicka för större bild Foto: ISNA ”Sharia-sågen” Mahmoud Amiry-Moghadda är talesman för människorättsorganisationen Iran Human Right och han menar att straffmetoden är ett sätt att skrämma befolkningen till underkastelse. – Jag menar att detta är en strategi för att ingjuta skräck i folket, för att undvika protester säger han till Daily Mail. Enligt sharia-lag är amputering, piskning och även döden genom stening tillåtna straffmetoder. Andra läder ökända för sina shariastyrda brutala straffmetoder är Saudiarabien, Qatar, Jemen, Somalia, Sudan med flera. Klicka för större bild Foto: ISNA Med hjälp av maskineriet kapas fingrarna. Bödeln till vänster handhar utrustningen medan de andra håller fast mannen. Klicka för större bild Foto: ISNAFingrarna är kapade och handen tas ut ur maskinen.

”Sharia-sågen” – så kapar islamiska republiken fingrar

Publicerat den 31 januari 2013 kl 16:07
IRAN. En straffmetod i den islamiska republiken Iran är att kapa den dömdes fingrar – allt enligt sharia-lag. Människorättsgrupper protesterar.

Gilla artikeln på Facebook

Den brittiska tidningen Daily Mail benämner den ”Sharia-sågen”, en fruktad straffmetod där en enkel hydraulisk trycksax används för att giljotinera den dömdes fingrar. På bilder som den iranska statsägda nyhetsbyrån ISNA gjort tillgängliga kan man se hur tre maskerade bödlar förbereder sig för att skära fingrarna av en man.
Mannen har dömts för äktenskapsbrott och stöld, till att få fyra fingrar på sin högerhand kapade. Scenen utspelar sig i staden Shiraz i sydvästra Iran.
Klicka för större bild
Foto: ISNA ”Sharia-sågen”
Mahmoud Amiry-Moghadda är talesman för människorättsorganisationen Iran Human Right och han menar att straffmetoden är ett sätt att skrämma befolkningen till underkastelse.
– Jag menar att detta är en strategi för att ingjuta skräck i folket, för att undvika protester säger han till Daily Mail.
Enligt sharia-lag är amputering, piskning och även döden genom stening tillåtna straffmetoder. Andra läder ökända för sina shariastyrda brutala straffmetoder är Saudiarabien, Qatar, Jemen, Somalia, Sudan med flera.
Klicka för större bild
Foto: ISNA Med hjälp av maskineriet kapas fingrarna. Bödeln till vänster handhar utrustningen medan de andra håller fast mannen.
Klicka för större bild
Foto: ISNAFingrarna är kapade och handen tas ut ur maskinen.

Inga kommentarer: