lördag 19 januari 2013

Detta kan väl inte vara sant?

”Det är inte lika fel att våldta en svensk tjej.”
Arabisk pojke ger sin syn på gruppvåldtäkten på en 14-åring i Rissne, DN 2000-02-11.


fredagen den 18:e januari 2013

Gängvåldtäkter och attitydproblem

1998, möjligen -99, begicks den första gängvåldtäkten i Sverige. Osäkerheten på årtalet beror på att det sparade materialet ligger på en för tillfället otillgänglig hårddisk. Samtliga förövare var i åldern 12-16 år och ingen av dem var svensk.

Detta var alltså cirka femton år sedan och det chockade landet när det skedde. Därefter har dessa gängvåldtäkter blivit allt "populärare" och reaktionerna på dem har blivit allt mindre. Så sent som för ett par dagar sedan skedde det igen - en tjugoårig svensk kvinna gängvåldtogs av en grupp i Sundbyberg.
Hittills har ingen svensk dömts för gängvåldtäkt.

Olof Risberg, psykolog och terapeut på pojkmottagningen i Stockholm säger: "Det handlar om unga gärningsmän med en gangsterattityd till att man bara kan ta allt man vill ha – pengar, bilar och även sex. Kvinnor som inte klär sig tillräckligt heltäckande och inte agerar tillräckligt kyskt anses vara lovligt byte. Enligt Risberg förstår inte förövarna att de begår ett brott".

Detta bekräftas i sin tur av Petra Åkessons C-uppsats i sociologi. Petra Åkesson har intervjuat just dessa ungdomar med "gangsterattityd" och dito livsstil.

- Jag hade läst Brås rapport om unga rånare i Stockholm och Malmö och ville veta varför de rånar andra unga. Det är ju oftast inte mycket pengar det handlar om, säger hon till DN.

- Det var tur att jag använde bandspelare för de svar jag fick var så anmärkningsvärda att jag fick lyssna flera gånger för att riktigt inse vad de sagt. "När vi är ute på stan och rånar så krigar vi, vi krigar mot svenskarna", var ett återkommande argument.

- Pojkarna från en av skolorna berättade leende att "det kommer en härlig känsla genom kroppen när vi rånar, man känner sig nöjd och glad, det känns som man har lyckats".

"För mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter."

- De unga rånarna känner en kick av att utföra avvikande och riskfyllda handlingar och de pratar mycket om hur lätt det är att råna svenskarna. Och kicken blir ännu större när de är medvetna om att rånen är så enkla att utföra. "Det är så lätt att råna svenskar, det är så lätt ", sade en av pojkarna.

De unga rånarna planerar inte sin brottslighet.
"Nej, när vi ser några svenskar som verkar rika eller har bra mobiler så rånar vi dom."
Enligt Petra Åkesson skröt de om vem som rånat mest.

"Malin Åkerström är professor i sociologi med inriktning på kriminalvetenskap och hon har varit handledare för Petra Åkesson.
- Petras uppsats är unik. Så vitt jag vet har ingen i Sverige tidigare tagit reda på varför ungdomar rånar andra unga, säger hon."

Petra Åkesson undrar varifrån detta hat mot svenskar kommer! Det kan Redaktör'n svara på - från den svenska kultureliten (finns det svensk kultur?) via svenska media med Aftonbladet i spetsen! Väldigt talande är ju till exempel de krigsrubriker som meddelade om de två gängvåldtäkterna i Indien härom veckan, medan densamma i Sundbyberg fick en notis längre ner på sidan.

Några vidare citat som vi publicerat här tidigare men som hör hemma i detta sammanhang:

”De kommer ofta hit från länder där kvinnan har en underordnad ställning och där män tilltvingar sig sex, och det är ju ett brott i Sverige. Det måste man tala om.”
Lars-Olof Kallings, professor i medicin och FN-sändebud i AIDS-frågor, intervjuad i SVT2 Agenda, 2004.

Det är de svenska flickorna som drabbas värst av dessa kulturyttringar:
”Skillnaden mellan Sverige och Turkiet är egentligen att i Turkiet måste man betala för hororna, det behöver man inte här.”
17-årig turk berättar om sin attityd till svenskarna. Källa: "I ensamhetens labyrint", Mauricio Rojas, riksdagsman (fp)

”Det är inte lika fel att våldta en svensk tjej.”
Arabisk pojke ger sin syn på gruppvåldtäkten på en 14-åring i Rissne, DN 2000-02-11.

De svenska politikerna vägrar dock att inse att detta skulle vara ett problem:
”Problemet är inte invandrares attityd till svenskar, problemet är svenskars attityd till invandrare.”
Lars Engkvist, fd integrationsminister, berättar var attitydproblemen finns.


Man kan undra i vilken "verklighet" svenska politiker och journalister lever. Att det inte är i samma som det svenska folket står helt klart. Det visas om inte annat av att SD fick 14% i Sentios senaste undersökning och att 75,5% av Sveriges befolkning anser att SD har den bästa invandringspolitiken enligt YouGov-undersökningen härom dagen.

UPPDATERING!
Extremistvänsterns EXPO går nu ut via sin redaktör Daniel Poohl och påstår att gängvåldtäkterna inte har något med etnicitet att göra. "Det drabbar kvinnor där kvinnor finns, just för att de är kvinnor" och "Kvinnohatet bryr sig inte om nationsgränser". Båda de sistnämnda påståendena är sanna i sin enfald.
Han jämför vidare just de våldtäkter Redaktör'n nämnde ovan -  "Två kvinnor. I olika delar av världem. Båda offer för samma kvinnosyn. Det är så våldet mot kvinnor ser ut." Ja Daniel Poohl, vi är smärtsamt medvetna om det, men varför påpekar Du inte att det är exakt den kvinnosynen Du vill att vi ska importera mer utav? Det är trots allt inga etniska svenskar som begått några gängvåldtäkter, men det nämner Du minsann inte.
Han hävdar vidare att vi nationalister inte bryr oss om de gängvåldtagna kvinnorna annat än i propagandasyfte och missar därmed fullkomligt att kvinnan alltid högaktats av just nationalister. I sin artikel, som riktigt dryper av hat och förakt, skriver han vidare - ”Många kvinnor säger sig söka sig till extremhögern för att ingen annan uppmärksammar problemet med våldtäkter. Men det är i slutändan inte kvinnorna som rörelsen värnar. Offer för förövare som kan beskrivas som invandrare blir objekt i berättelsen om det havererade mångkulturella samhället. Ikoniserade skräckslagna blonda kvinnor. Övergivna av feminister, utlämnade åt omkringdrivande flockar av kvinnohatande invandrare.”

Inga kommentarer: