lördag 2 juli 2011

Amnesty försvarar kampanj för våldtäktsman - Fria Tider

Amnesty försvarar kampanj för våldtäktsman - Fria Tider: "Amnesty försvarar kampanj för våldtäktsman
Publicerat 1 juli 2011 kl 23:50
Det var rätt att i media kampanja för att den dömde eritreanske våldtäktsmannen Henok Werie Fre skulle få stanna i Sverige trots sin utvisningsdom. Det förklarar Amnestys Lise Bergh i en debattartikel idag.
Gilla på Facebook

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth kritiserade Amnesty hårt på Newsmill i förrgår för att organisationen kampanjat för att Henok Werie Fre, som begick en grov våldtäkt i Boden 2007, skulle få stanna i Sverige – trots att han dömts till utvisning.

Henok Werie Fre fick sedermera stanna och är nu offentligt efterlyst av polisen, misstänkt för att ha våldtagit ytterligare en kvinna, den här gången i Eskilstuna.

Kent Ekeroth vänder sig emot att våldtäktsmannen och förövaren Henok Werie Fre av media och Amnesty i sin riksomfattande kampanj gjordes till offer.

”Vilket ansvar tar de journalister och intresseorganisationer för att en ung svensk kvinna återigen blivit brutalt våldtagen av en och samma man? Var är uppföljningen på de reportage (åtminstone tre till antalet) som Sveriges Radio rapporterade om för två år sedan? Var är uttalandet från Amnestys chefsjurist? Det är totalt tyst från deras sida.”, skriver Kent Ekeroth.

Amnesty bryter nu tystnaden och bemöter Kent Ekeroths kritik genom Lise Bergh, generalsekreterare för svenska sektionen av Amnesty International. I en debattartikel, även den på Newsmill, försvarar Lise Bergh Amnestys agerande.

Lise Bergh menar att det är bättre att ha kvar grova utländska brottslingar, som våldtäktsmän, i Sverige om de riskerar hårda straff i hemlandet. I debattartikeln hänvisar Lise Bergh till att Sverige har internationella förpliktelser som måste följas:

”Om Sverige skickar en person till ett land där det finns en verklig risk att han utsätts för tortyr, bryter Sverige mot sina internationella förpliktelser.”, skriver Lise Bergh.
Skribent

Rickard Asplund
08 559 24 558
rickard.asplund@friatider.se
Fler artiklar
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel
Amnesty International farligt för svenska kvinnor13 timmar sedan Gotiska Klubben

Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Image
Dela på:
Twitter

Visar 40 kommentarer

Inte-en-till
Inte en spänn till Amnesty...
Gilla
Svara
1 timme sedan
3 Likes
New Sweden
Han kan väl bo med Lise Bergh
Gilla
Svara
1 timme sedan
2 Likes
Nisse77
Ja nu vet vi vems liv som är mer värt. Verkar som den där rasismen som alla talar om faktiskt existerar. Så när börjar revolutionen som återger oss våra rättigheter?
Gilla
Svara
1 timme sedan
3 Likes
Handskakning
Dessa godhetsorganisationer är rena skämt. Lite annat var det förr, då missionsverksamhet åtminstone betydde att ens religion spreds med donationerna, om man var religiös.

Handskakning
Gilla
Svara
2 timmar sedan
2 Likes
celsius50
Vad har våldtäktsgrabben gjort så han riskerar tortyr i hemlandet?
Är han redan kriminell och bara har gjort reviret större eller...?
Gilla
Svara
2 timmar sedan
3 Likes
Vivian Claybron
Amnesti Int., Röda Kors, Rädda Barnen och alla andra ng-organisationer, som representerar HRC i dag, är politiserade och arbetar efter en agenda, som går ut på att skapa kaos och rättslöshet i de länder som har ett kapitalistiskt ekonomi system. Det kommer att skapa så mycket rädsla i befolkningen, att dom vill tigga och be om vilken styreform som helst, bara det blir lag och ordning.
Gilla
Svara
2 timmar sedan
3 Likes
SixDaysSE
Och vilka förpliktelser har man inte brutit mot genom att direkt orsaka ytterligare ett våldtäktsoffer?
Gilla
Svara
5 timmar sedan
4 Likes
bluechat
Amnesty försvara våldtäkter och de som utövar sånt,.så blir ju kontentan av det hela.
en skum organisation med en skum agenda.
inte ett ord om de utsatta från dem :)
Gilla
Svara
5 timmar sedan
4 Likes
Gere
Jag vet att Amnesty på 70- och 80-talet gjorde viss nytta för exv sovjetiska dissidenter....men nu? Aldrig ett korvöre till denna organisation.
Gilla
Svara
7 timmar sedan
4 Likes
Envaenikampen
Vi måste få till stånd ett system att hålla utvisningsdömda avskiljda från det Svenska samhället även om de inte kan avvisas till sitt hemland.
Det kommer med nödvändighet att endera bli ett system av fångläger, vilka kommer att bli gigantiska i slutänden, eller så tvingas vi köpa en koloni i afrika dit vi kan skicka dessa förbrytare. Kina köper idag kolonier i afrika utan protester från Väst eller FN. Det är definitivt prejudikat för oss att göra likaledes. Köpa upp stora markområden och inrätta jordbruk och gruvor där de utvisningsdömda som ej kan skickas till sina hemländer får arbeta för mat, sovplats och säkerhet, en säkerhet som upprätthålls av Svenska exmilitärer i ett statligt drivet säkerhetsbolag och som går ut på att omöjliggöra varje aggression mellan de boende, invandring från omgivande områden och utresa annat än frivilligt anmäld sådan till ursprungslandet.
På så vis tvingar vi ingen att fara hem till ett land de påstår sig ha flytt ifrån. Vi ger dem säkerhet, mat och tak över huvudet och möjligheten att när som helst säga 'jag väljer att frivilligt åka till mitt hemland, kan ni ordna det'.
Gilla
Svara
7 timmar sedan
7 Likes
Morningstar, Fallen from grace
Bra idé men jag föreslår Sibirien istället. Kanske finns det gamla Gulags kvar som vi bara kan hyra och rusta upp? Den stränga kylan kan dessutom verka avskräckande på afrikaner och MENA-folk.
Gilla
Svara
7 timmar sedan
som svar till Envaenikampen
3 Likes
niklasr
Jag hoppas verkligen att ingen här ger mer pengar till Amnesty. En organisation som skyddar brottslingar skall man inte stödja.

Amnestys ursprungliga uppdrag var att skydda politiska samvetsfångar, alltså personer som fängslats för sina politiska åsikters skull, inte för att de faktiskt var kriminella.
Detta kan man förstå och stödja då yttrandefrihet är en viktig del i en demokrati.

Men att ta steget från att skydda och köra kampanjer för samvetsfångar till att aktivt skydda och stödja kriminella som valt att bli kriminella och skada andra människor då har man förlorat kontakten med den ursprungliga idén.
En kriminell person som Fre har valet att begå ett brott eller inte, han valde att begå brottet och har då frånsagt sig allt skydd som Sverige hade att erbjuda honom. Det är en väldig skillnad från t.ex. en demokratiförespråkare i Kina som fängslas för att han bloggat om yttrandefrihet i Kina.

Vad Amnesty måste komma ihåg är att det är medlemmarna och privata personer som stödjer dem inte kommer att göra det om Amnesty insisterar på att skydda kriminella. Jag kommer att berätta denna historien för alla som vill lyssna när diskussionerna kommer in på Amnesty eller våldtäkter så folk förstår att en peng till Amnesty betyder ytterligare en serievåldtäktsman på svenska gator.
Gilla
Svara
8 timmar sedan
9 Likes
Boggerman
Som vanligt propagerar dom för att brottslingar inte ska ha något eget ansvar.
Gilla
Svara
9 timmar sedan
5 Likes
carllundstrm
Riktigt bra artikel om detta av Ingrid Carlqvist här
http://www.newsmill.se/artikel...

samt om det stora antalet falska våldtäktsanklagelser och (förmodligen) ökande antalet oskyldigt dömda här i Sverige.
Se även hennes intressanta blogg, http://inteutanminasoner.wordp...
Gilla
Svara
11 timmar sedan
bowlaren
För våldtäkter 'suckar tungt' vart är världen på väg ?
http://svenssonsfunderingar.wo...
Gilla
Svara
11 timmar sedan
Jeff Jensen
Du menar väll 'vart är Sverige på väg'?
Gilla
Svara
10 timmar sedan
som svar till bowlaren
1 Gilla
Matti Josefsson
En del av de som lämnat eller tvingats lämna sitt land har troligen begått brott mot det land lagar som de lämnat , för att undgå lagföring och straff lämnar de eller tvingas lämna landet. I de fall de begår brott här är det med all säkerhet redan kriminellt belastade i de land de kommer ifrån och kommer att fortsätta sin brottsliga bana här. Vi har inget behov av import av kriminella från andra stater, något som Amnesty tydligen anser.
Gilla
Svara
11 timmar sedan
14 Likes
RolandHolm
Men vänta nu! Majoriteten skall styra och det gör den ju. Svenska kvinnor vill ha det så här; de röstar för massinvandringen. Alla som inte röstar på SD är för dessa våldtäkter.

Gilla
Svara
13 timmar sedan
17 Likes
Varenus Luckmann
Ja, vad är viktigast? Skydd, säkerhet och trygghet för nordiska kvinnor, eller att våltäktsdömda eritreaner ska kunna undslippa hemlandets lagar då det finns möjlighet att de kommer att straffas 'för' grovt?

Amnesty verkar ha svaret och det är inte vad alla normala människor skulle svarat.
Gilla
Svara
14 timmar sedan
17 Likes
Tallfot
Sätt då våldtäktsmän och pedofiler i vanliga fängelser inte i skyddade.
Frågan är varför många av dessa personer flyr från sitt land. Har dom begått grova förbrytelser redan där?
Gilla
Svara
16 timmar sedan
8 Likes
10020316
Man ver ju sällan detta, då det vanligaste (95%) har ju inga papper då de kommer. Vi vet ju inte om detta är hans riktiga namn eller om han ens kommer från Eritrea. Så ser ju verkligheten ut!!
Gilla
Svara
11 timmar sedan
som svar till Tallfot
1 Gilla
StoppaIslamNu
Amnesty har fullständigt spårat ur! To the point of no return. Degenererade islamister har tagit över.
Gilla
Svara
18 timmar sedan
14 Likes
Kam Asshfucpig
Ja visst , varför inte ta in ALLA kulturberikande , nybyggande brottslingar till Sverige ? Vi kan klä alla sk. 'svennehoror utan niqab' , med ishockeyutrustning, låsbar , specialdesignad Svensk supensoar, hjälm , bröstskydd mm , vad är bekymret ? Alla företag som säljer hockeyutrustning , bygger nya fabriker och
det inbringar pengar i den kommunistiska skattkistan , och fler socialbidragtagande nybyggare får vi in :-)) Win Win, blir det.

Som det är idag , så.....
Här får dessa nybyggare , göra det om å om å om å om å om igen....med 4 timmars samhällstjänst , som straff. Vilket är halvtid / dag , om man pratar åldringsvårdare m.fl...Det finns inte pengar till heltid för dessa grupper.
Vilket sänder ett tack till politiker och korrekt / kommunist media.Men vad säger våldtäktsoffer och deras familjer ?
Nu är det inte bara våldtäkter det handlar om , utlänningar lyckas ju med andra mycket grova brott också , med 4 timmars samhällstjänst , som vi vet...ja...vissa hamnar i fängelse t.o.m.
Gilla
Svara
18 timmar sedan
9 Likes
Grem
De flesta finns redan här, antingen som identitetslösa eller som papperslösa! Hur i all världen kan vi veta vilka som egentligen befinner sig här!???
Gilla
Svara
18 timmar sedan
som svar till Kam Asshfucpig
3 Likes
Cavatus, I blog in English for international readers on cavatus's blog, but also in Swedish for my compartriots on aktualia.wordpress.com
Även här får Lise Bergh sina fiskar varma:

http://aktualia.wordpress.com/...
Gilla
Svara
19 timmar sedan
2 Likes
KungFy
Få se nu....
Utländsk man, begår våldtäkt, döms till utvisning. Flera organisationer, inklusive Amnesty, propagerar för att utvisningsbeslutet skall hävas.

Kampanjen är framgångsrik, han får stanna.
Samtidigt vet man att sexualbrottslingar ofta återfaller i brott.

Således föredrar man risken att ytterligare en svensk kvinna får sitt liv förstört, framför att en man som redan förstört en kvinnas liv skall få ett 'inhumant' straff.

Hur många kvinnors förstörda liv krävs för att uppväga ett 'inhumant' straff?
Gilla
Svara
19 timmar sedan
30 Likes
Grem
Ibland önskar man öga för öga! tand för tand!
Gilla
Svara
18 timmar sedan
som svar till KungFy
4 Likes
Torxen
Vem vet...
De kanske hoppas att 'någon annan' helt enkelt ska ha ihjäl honom inom Sverige för då kan han dels inte begå fler våldtäkter och dels så blir han ett offer och man kan döma GM för dådet.

Naturligtvis med flera tal om ökad främlingsfientlighet som var orsaken till dådet men internt så har det löst sig utan att skita ner händerna.
Gilla
Svara
19 timmar sedan
som svar till KungFy
4 Likes
Pollykarpus
Lise
Gilla
Svara
19 timmar sedan
1 Gilla
vanlade
Negroider som våldtar är värda mer än simpla Svenskar, det vet ju alla :/
Gilla
Svara
20 timmar sedan
8 Likes
16830911
Noterar könet.
Gilla
Svara
20 timmar sedan
1 Gilla
BirgerZorro
Är hon helt rubbad, eller? Tror att fan att de ska skickas hem till ett straff! Bättre det än att ha skiten här hos oss! Våra kvinnor ska våga gå ute och buset ska sitta inne!!! enkel logik; men det tycks en del ha sååå svårt för!
Gilla
Svara
20 timmar sedan
5 Likes
Gere
Rubbad och rubbad......vanlig svensk batikhäxa skulle jag tro...
Gilla
Svara
7 timmar sedan
som svar till BirgerZorro
2 Likes
Prahad
Nänä, här ska inga utländska våldtäktsmän lida! Amnesty ska se till att de får inga straff alls och klappas på huvudet och gullas med hur illa de än behandlar oss som inte sitter i Amnesty och rättfärdigar våld på svensk mark och mot svenska tjejer!
Gilla
Svara
20 timmar sedan
6 Likes
Sverkersson
Är inte den tortyr som Svenska kvinnor riskerar lika mycket värt.
Eller vad fan är det frågan om.

Amnestys Lise Bergh skulle anmälas för medhjälp till våldtäkt...
Gilla
Svara
20 timmar sedan
25 Likes
nisse12
Varför avkrävs det aldrig någon form av personligt ansvarstagande från dessa våldsverkande asylanter? Det är precis som att de vore någon form av utrotningsartade djur som t ex varg som skall skyddas till varje pris och som av alla inblandade helt självklart anses oförmögna till eget ansvarstagande för sina handlingar. En dom och obligatorisk utvisning borde gälla, utrotningshotade är de ju knappast.
Gilla
Svara
20 timmar sedan
9 Likes
Red
Släng honom i havet och låt honom simma hem.

(Nej, jag menar inte allvar, men det är en trevlig tanke)
Gilla
Svara
20 timmar sedan
4 Likes
tobiasj
men om det finns en verklig risk att personen gör någon annan illa? det finns risk att denna neger-henok riskerar straff i sitt hemland, men det finns uppenbart också risk att henok våldtar, och kanske t.o.m mördar i sverige.. så då valde alltså de styrande att riskera personer från sitt eget folk, över att riskera en negers välmående, som redan åsamkat lidande inom våra gränser. det verkar ju logiskt
Gilla
Svara
20 timmar sedan
8 Likes
niklasr
Med andra ord, Bergh anser att svenskar är mindre värda och kan därför offras för att skydda en kriminell från att straffas av sina landsmän.
Gilla
Svara
20 timmar sedan
21 Likes
mr Andiess
Jag förstår Lise, och jag håller med henne helt och fullt... Det är NATURLIGTVIS bättre att en associal bomb till omänsklig, läs djurisk, spillra slipper varje form av förtjänad bestraffning, än en totalt och fullständigt oskyldig svensk ung kvinna slipper drabbas av våld, övergrepp, tortyr och ett förmodligen livslångt psykiskt lidande...

Dax att lägga ner Amnesty!!!
Gilla
Svara
21 timmar sedan
18 Likes

M Prenumerera via e-post
S RSS

Trackback-länk
Skulle köpas - oavsett pris. Lockheed Martin F-35 Lightning Joint Strike Fighter.
Norska skattebetalare blåsta på 54 000 000 000 av USA

Så gick det till. Tack vare Wikileaks vet vi hur norska politiker hjälpte USA att lura skjortan av norrmännen.
Ge ett bidrag

Fria Tider får inga skattemedel. Därför är vi helt beroende av stöd från våra läsare. Tack för din hjälp!

donera med bank
Kultur
Amerikanska jagaren USS John McCain på flottbesök i Hanoi 2010.

USA laddar för konflikt med Kina. Men enligt västerländsk media är det istället Vietnam och Filippinerna som muckar gräl.
Nyheter
HÅLLER TYST. Inte med ett ord nämndes David Camerons tal i svensk massmedia.

En av Europas mäktigaste ledare totalsågar 'massinvandringen'. Då lägger svensk media locket på.
Pressbild

Nytt kommenteringssystem på sajten. Ni som brukar kommentera på Politiskt Inkorrekt kommer att känna igen er.
Efterlysningar

Här visas de senaste efterlysningarna av personer i hela landet. Du hittar fler efterlysningar i vår avdelning Blåljus
Henok Weire Fre.

Inlagd 13 jun 2011
Polisen efterlyser man för våldtäkt i Eskilstuna

Läs mer
Foto: Polisen

Inlagd 8 apr 2011
Man jagas för våldtäktsförsök i Liljeholmen

Läs mer
Känner du igen afrikanen på bilden? Han rånade en 11-årig vit flicka i Haninge.

Inlagd 3 feb 2011
Afrikan rånade 11-årig flicka i Haninge

Läs mer


Inlagd 29 jan 2011
Kurdisk våldtäktsman söker asyl under flera namn

Läs mer
Polisen

Inlagd 19 nov 2010
Kastbergamördare flyttade utomlands efter dom

Läs mer
Foto: Polisen

Inlagd 13 nov 2010
Polisen släpper bild på misstänkt pedofil

Läs mer
En man fångades på bild av en övervakningskamera när han tömde ett av rånoffrens bankkonton.

Inlagd 11 nov 2010
Tiotusen för en rånare

Läs mer
Nöje
Senaste nyttMest lästMest kontroversiellt

20:16
Multiresistenta bakterier i massinvandringens spår

17:07
Island: Cigaretter blir receptbelagda

12:56
Expressen: Uppenbart omoraliskt utvisa kriminella invandrare

12:00
Snart marktrupper i Libyen

1 jul
Amnesty försvarar kampanj för våldtäktsman

1 jul
Kraftigt ökad arbetskraftsinvandring

1 jul
Läkare utan gränser: Alla afrikaner måste få komma till Europa

1 jul
SD sänkte regeringen i sjukförsäkringsfrågan

1 jul
Dominique Strauss-Kahn tros vara oskyldig

1 jul
Sannfinländarna största parti

30 jun
Vänsterprofiler: Rimligt skjuta Per Gudmundson

30 jun
Norrbottens s-ledamöter i gåvokupp

Visa fler nyheter
Gilla oss på Facebook
Senaste webbtv
Tack för ert stöd
Erik B · Curator · Marcus Aurelius · Loffe · dacke · Clarkkent · fr.oskar h · Figaro · Fj5glqs3br · Stefan · Jern&betong · Gunnar l · · Ejron · Åke · Pontus å · Jan Georgsson · Grettir · Bo Johannes · Taxiåkaren · Erik Bergstr · Håkan · Tomas Omaely · Vikingen · Slasher · Magnus · jakob d · Tyr · Jörgen · Gåva · Curator · Ensamstående · Fingal O · NudasVerit · HonestJohn · Nisse12 · Ålkraft · FredrikR · Suverän! · Broozooz · Nils A · Jan Lillie · Mats Bern · Bo Str. · Bob · loqu · S.Lind · BLE · Joel · Pettson · Tjalle · Thord B · Robban · Erik Andersson · Mrmadmax · Rutger · Patrik b · Peterb dk · Witold · Casper · Näcken · Oxy · Surfa Anonymt · goderian2 · Sätermannen · Christian · Kalle · Markus · karan49 · teura.org · Julia Caesar · Nicke
TV just nu


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: