lördag 7 juni 2014

Ensamkommande "barn" åker till hemlandet EFTER Perm.uppehåll.tillstånd ?

thoralf

ENSAMKOMMANDE BARN ÅKER TILL HEMLANDET EFTER PUT

Av Thoralf Alfsson - 2014-05-30 19:47
Som om inte mitt blogginlägg igår vore nog berättade en annan person i Kalmar för mig att ensamkommande barn i Kalmar som fått permanenta uppehållstillstånd åker tillbaka till hemlandet så fort de fått PUT. Personen som berättade detta jobbade med ensamkommande barn i Kalmar kommun.

Dessa ensamkommande barn kostar alltså samhället närmare 1 miljon kronor/år och barn och vi beviljar dessa barn uppehållstillstånd på deras egna berättelser och utan några dokument i de flesta fall. Det första de gör när det fått PUT är att åka tillbaka till hemlandet de flytt ifrån eller till ett grannland. Helt makalöst!

Jag mejlade ansvarig på Kalmar kommun Margit Lindholm Johansson för att få en dementi på detta eller en bekräftelse. Detta svar fick jag.


 
Mina följdfrågor har hon dock valt att inte svara på.

Kalmar kommun och Migrationsverket är uppenbarligen helt medvetna om att dessa resor genomförs. Kalmar kommun säger sig inte betala för dessa resor men någon gör det uppenbarligen. Dessa ensamkommande barn har ju inga egna inkomster då de går i skolan. Jag är övertygad om att vi skattebetalare betalar dessa resor och deras uppehälle i hemländerna på det ena eller andra sättet. De har säkert ”gode män” som är uppfinningsrika på att få ut så mycket pengar som möjligt från samhället.

Jag påstår att ingen egentligen vet vilket som är dessa ensamkommande barns hemländer. Vad de uppgivet till Migrationsverket i sin asylansökan behöver inte vara sanna uppgifter. Det finns ju en anledning till att inga id-handlingar uppvisas i 95 fall av 100 av asylsökande. Därför kan ingen avgöra om de åker tillbaka till ett grannland eller om det i verkligheten är hemlandet. De ensamkommande barnen åker i varje fall uppenbarligen hem till ”tjocka släkten” i vissa fall. Vilket ansvarig person inom Kalmar kommun bekräftar. Jag gissar att några få kan vara ganska många.

Ännu ett bevis på vår naiva inställning till hela asylhanteringen och den största anledningen till att så många personer söker asyl i Sverige. Hur kan ansvariga personer på Migrationsverket och regeringen och framförallt inom 7-klövern vara så fullständigt naiva och slösaktiga med svenska skattemedel. Det är minst sagt horribelt!

Nu skall vi ju även inkludera Feministiskt initativ i denna slösaktiga samling av politiker. Imorgon kommer jag tillbaka med ett blogginlägg om Feministiskt Initiativ.

PS
Hjälp mig i min nya undersökning om varifrån mina läsare av bloggen kommer ifrån. Jag är intresserad över att se om det blivit någon förändring efter EU-valkampanjen. I högermarginalen kan du klicka i en "omröstning".
 
 
Ingen bild
2014 blir det felra Sverigedemokrater i fullmäktig
Fredag 30 maj 20:28
Känns skönt att inte ställa upp på detta bedrägeri , hoppas retroaktivt ansvar kan utkrävas i framtiden.
Försök att med denna info i utskick till Kalmarbornas brevlådor
 
Ingen bild
Calle
Fredag 30 maj 20:32
Klarar snart inte att läsa fler sanningar. Det är ju fullständigt huvudlöst att det här får pågå.Ena vansinnet värre än det andra. Och detta har ju påtalats under lång tid, utan åtgärd tack vare medias totala mörkläggning av fakta.
 
Ingen bild
johannes
Fredag 30 maj 20:39
Har ni inget eget liv att bekymra er över. Att ni orkar bry er om var andra människor åker för att leta efter sina släktingar. Patetiska är ni.
 
Ingen bild
matspp
Fredag 30 maj 20:44
@Johannes
Gratis är gott! Tar du kostnaderna?
 
Ingen bild
Lärare
Fredag 30 maj 20:45
NEEJ!

Rena vansinnet! Hur kan detta få ske?
Nu måste samhället upplysas, ut med denna uppgift så fort som möjligt, kommer att chocka hela svenska folket, alla förutom 7-klövern och en del andra PK-ister.
Händer säkerligen på många fler platser i landet.
Sprid infon omedelbart runt om!

Tack för att vi har dig Thoralf! 
Ingen bild
Leo
Fredag 30 maj 20:57
http://www.barometern.se/nyheter/nybro/flyktinghjalpen-har-(4306439).gm

Intressant att en socialdemokratisk politiker kan fälla omdömen såsom "tickande bomb" och "systemet har kollapsat" apropå invandringens kostnader för kommunerna. Utan att bli ifrågasatt.

Hade SD sagt samma sak skulle Barometern varit noga med att (1) sätta ut riktiga citattecken, (2) ställt motfrågor och (3) hittat motståndare som kan bemöta det SD säger innan man publicerar. Man får ju aldrig se något SD uttalar stå för sig självt, helst ska man ju först nås av nyheten att SD kritiserats för något.
 
Stefan K
Stefan K
Fredag 30 maj 20:58
Att stora delar av asylindustrin är en gigantisk bluff, tror jag många kan vittna om, även om de inte får eller vågar.
Att myndigheter, riksdag och vår egen regering inte känner till detta är en ganska magstark bortförklaring. Vi har i åratal läst om dessa resor till områden man flytt från och tar man de av utländska medier där riktiga journalister jobbar, har man kunnat läsa om hårresande fall i ämnet.
Därmed kan vi konstatera att vår egen regering och ansvariga myndigheter känner till bluffen och att man medvetet blundar för denna, vissa om att vår svenska media aldrig kommer att gräva i det.

Har ni förresten tagit del av Miljöpartiets krav på Socialdemokraterna idag?
Dagens havererade migrationspolitik lär framstå som en ljum sommarvind jämfört med de kyliga vinterstormar som Mp:s politik kommer att åstadkomma för svenska skattebetalare.
Frågan är om Stefan Löfvens väljare köper detta. Det LO-kollektiv som ännu står och tvekar mellan S och SD lär få det ganska lätt när Mp:s politik dissekeras...inte av media...men väl av politiska motståndare.
 
Stefan K
Stefan K
Fredag 30 maj 21:03
@johannes

Varför ska vi inte bry oss om att ungdomar som flytt för sina liv och fått PUT i Sverige, återvänder till just de områden de flytt från?

Det är ju vi som betalar notan.
 
Ingen bild
Hans B
Fredag 30 maj 21:08
Det är som Merit Wager skriver : Svenska tjänstemän kan inte skriva begriplig svenska.
 
Ingen bild
saida
Fredag 30 maj 21:16
Har varit på kvarnholmen i Kalmar hela dagen.Har varken sett en sittande eller liggande tiggare.Har det hänt något
 
Ingen bild
Hulda mk1
Fredag 30 maj 22:03
Säkerhetskoden för detta inlägg är "surt"... Aldrig har det passat bättre...
 
Ingen bild
Elisabeth
Fredag 30 maj 22:16
Jag har också pratat med en person som jobbar med ensamkommande "barn", fast i en helt annan del av Sverige. Enligt den personen är det vanligt att de ensamkommande "barnen" från Afghanistan aldrig har bott i Afghanistan utan har växt upp i Pakistan eller Iran, två länder som båda har många afghaner i asyl. Det är heller inte ovanligt att de har familjen kvar i hemlandet, att familjen kommer efter hit eller att de åker "hem" på semester. Inte till Afghanistan då eftersom de aldrig bott där, utan till just Iran eller Pakistan.
 
Ingen bild
Gudrun Schyman No
Fredag 30 maj 22:34

Krossa det patriarkala samhället i Pakistan No
 
Ingen bild
Putte
Fredag 30 maj 22:59
Jag hade inte tänkt skriva här mer efter Thorals överreaktion förra gången jag skrev. Men på grund av massor av petsonliga erfarenheter så vill ja bara påpeka att hemresor efter put inte bara görs av "ensamkommande barn". Det är mycket vanligt förekommande bland alla "flyktinggrupper". Jag jobbar i en bransch, där jag ha dagliga kontakter med "flyktingar", så jag vet med110% säkerhet hur omfattande detta asylfuskande är. Tack för mig. Nu ska du slippa fler komentarer från mig Thoralf.
 
Ingen bild
Thoralf A
Fredag 30 maj 23:26
Putte

Jag tror att de flesta känner till att asylsökande vuxna åker hem till hemlandet på besök efter att de fått PUT.

Men att ensamkommande barn, jag menar barn! Om vi skall hålla oss till den bild som media vill hålla fram åker tillbaka till hemlandet. Det handlar alltså om personer som är 18 år eller yngre.

Det finner jag extra förvånande.
 
Ingen bild
Titta vi skriver sanningen
Lördag 31 maj 00:17
Leo det är inte allas så´konstigt, det är en lokalredaktör som inte är så hårt hållen av toppkommunisterna i Kalmar kanske t.o.m en sommarvikarie
Då den totala vansinnet skymta fram återigen hur jävla dum får en kommunalpolitiker bli.
Kostnaden som löpande kommer el rullar är ju helt uppenbar för alla normalbegåvade
Tänk vilket fint sätt att ta ansvar för Nybrobornas surt tvångsbeskattade medel
 
Lassekolja
Lassekolja
Lördag 31 maj 00:57
Jag vet varför dom åker hem igen, dom glömde favoritnappen hemma!
 
Ingen bild
Stig
Lördag 31 maj 01:19
Hur var det med de polska och franska judar som flydde till Sverige, England och USA på 40-talet, var även de "papperslösa" och åkte tillbaka till grannländer som Ungern, Rumänien och Belgien för att hälsa på tjocka släkten...?
 
Ingen bild
Behöver skolans utbildning förbättras?
Lördag 31 maj 02:14
Stickan nu håller vi hos på 2014-talet, titta gärna på TV4 Fakta om möjlighet finns, så får du svar på din fråga.
Märkligt att du missat detta i media, och under hela din skoltid eller är du 8 år ?
Just nu berörs ämnet du frågar om om i stort sett löpande(TV4Fakta)
För övrigt är klassiskt vänstertjafs, så himla retro, och ointressant
Varför spela dum i en sådan allvarlig fråga ?
 
Ingen bild
Skattebetalare
Lördag 31 maj 02:46
Till Thoralf!

Du säger följande:
"Hur kan ansvariga personer på Migrationsverket och regeringen och framförallt inom 7-klövern vara så fullständigt naiva och slösaktiga med svenska skattemedel. Det är minst sagt horribelt!"

Thoralf, Sätt nu upp en plan som gör att vi kan sätta fast, Och ställa dem still svars, De ansvariga för att dina, mina och våra skattepengar tas ifrån oss. Och ges bort, ut ur vårt gemensamma system av de här människorna. De måste lagföras!
Man skall inte kunna hålla på så här.
Det skall helt enkelt inte gå att ge bort skattepengar tillhörande Svenskar till annat än vad som är avsett.
Det här måste ju för fan åtgärdas!
Detta borde vara prio-1.
 
Ingen bild
Onkel Sven
Lördag 31 maj 07:03
Har ett exempel i min bekantskapskrets alla i familjen är miljonärer och kör med tugget att vi måste hjälpa och hjälpa det är lätt att resonera så när man har ett välfyllt bankkonto och till det ett par gårdar med växande kapital i form av skog ! Jag säger som andra brukar säga här på bloggen, jag blir så trött !
 
Svensson
Svensson
Lördag 31 maj 07:55
Dom lurar alliansregeringen,och dom förstår ingenting.
 
Ingen bild
Onkel Sven
Lördag 31 maj 08:34
Just det Johannes vi har ett eget liv att tänka på ,inte andras , vi har gamla pensionärer som inte har råd att laga sina tänder eller hämta ut sin medicin , dessa bör gå i första hand inte såna som säger sej vara flyktingar !
 
Ingen bild
OT
Lördag 31 maj 08:57
Apropå Miljöpartiets insatser inom kollektivtrafiken för att minska miljöpåverkan.

"SJ SJ gamle vän": http://www.youtube.com/watch?v=L5zcxOlXBjY

P.S Sök på "tågtrafiken igång igen"
 
Ingen bild
Tommy
Lördag 31 maj 10:00
@Thoralf
"Hur kan de vara då naiva och slösaktiga?"
Vad tror du själv?

Är allt PK-medias fel?
 
Ingen bild
OH
Lördag 31 maj 10:01
Utan tvekan är Miljöpartiets insatser för minskad miljöpåverkan inom kollektivtrafiken väldigt stor.
Dom åker ju TAXI.
 
Ingen bild
Urban Jakobsson
Lördag 31 maj 10:22
Kommer ihåg när Maria Wetterstrand som bodde i Finland satt och pendla dit.Då var det inte tal om utsläpp och miljöpåverkan.
 
Ingen bild
Göta
Lördag 31 maj 10:23
LÄS OCH BEGRUNDA!
Ian Wachtmeister har skrivit följande 11 goda råd till statsminister Fredrik Reinfeldt, som han vill att vi ska sprida:

1. Se folket som Dina arbetsgivare och inte som Dina undersåtar.
2. Ge raka svar på raka frågor. Ju känsligare frågor, desto viktigare att Du besvarar dem.
3. Ge oss ett entydigt svar på frågan varför Sverige ska ta emot
fler asyl- och anhörighetsinvandrare än något annat land i Europa i proportion till sin befolkningsmängd. Var också ärlig och tala om hur mycket denna politik kostar!
4. Gör klart att Sveriges lagar är byggda på kristen etik. Förklara och försvara detta, innan någon i Din närhet lyckas förbjuda även de orden, eller utnämna kristna svenskar till rasister!
5. Mobba inte politiska motståndare! Föregå med gott exempel. Du är statsminister! Beskyll inte andra för att ha en felaktig människosyn!
6. Gör inte om misstaget att söka överenskommelser med Miljöpartiet innan Du vågar agera. Nu får det räcka!!
7. M förlorade massor i EU-valet och MP gick fram, därför att Du inte ville/vågade ta strid med dem och nämna för alla vilken livsfarlig politik MP vill föra. Din stab vet detta, medan Du i stället talar om hur "farliga" SD är…
8. Förklara uttrycket att “Sverige har råd” med än det ena än det andra, när Du låtit svensk infrastruktur (vägar, järnvägar m.m.) förfalla. Det hade vi tydligen inte råd med enligt Dig!
9. Använd inte nedlåtande benämningar som “särintresse” på grupperingar som Du inte tycker om. Dina uttalanden om att svenska försvaret är ett "särintresse" har redan kostat Ditt parti hundratusentals röster.
10. Analysera världshistorien (ingen svensk har större resurser än Du) och undersök om något land haft framgång med en politik som lägger sig platt för främmande religioner, intressen och kulturer!
11. Betänk att det är lättare för folket att byta politiker än för politikerna att byta folk. Trots att ni alla på sistone varit framgångsrika med det senare.
Med uppriktig hälsning/Ian

http://avpixlat.info/2014/05/31/ian-wachtmeisters-rad-till-fredrik-reinfeldt/#more-111946

 
Ingen bild
Hulda mk1
Lördag 31 maj 12:02
@Göta.
Ja, tänk tex. hur mycket bättre våran järnväg varit om Sverige haft en ansvarsfull invandringspolitik...

Tips: Ekots lördagsintervju, idag med Jimmie Åkesson.
 
Ingen bild
Irene
Lördag 31 maj 14:24
Lördagsintervjun genomfördes av en flicka som verkade ditsänd från något högstadium för att göra ett arbete i samhällskunskapen.Med enfaldiga frågor och försåtliga påståenden försökte hon få Åkesson på fall, visa SD:s makalösa ondska mot hela mänskligheten. Jag begriper inte hur Jimmie orkar ta emot allt, men han talade lugnt och övertydligt till det barn han tydligen hade framför sig. Lite mer "mannamod" från hans sida hade jag gärna hört, men i stort gjorde han bra ifrån sig.
 
Ingen bild
Per
Lördag 31 maj 14:57
Margit Lindholm Johansson som är verksamhetschef skriver:
".. detta är inget som förvaltningen ger inte bistånd till,"

Hon använder en dubbel negation och i min värld betyder det förvaltningen betalar.
Frågan är om detta är medvetet eller om hon öht inte kan skriva svenska.
Det första meningen tyder kanske på det och det är också ganska anmärkningsvärt. En verksamhetschef som inte kan skriva begriplig svenska!
Tack också till dig Thoralf för en bra blogg!!
 
Ingen bild
Sven Dacke
Lördag 31 maj 16:44
Från Bo Frank blogg


fredag 30 maj 2014

SD 21% i Lammhult
Den som stått och delat ut lappar utanför ICA i Lammult under lång tid visse hur det skulle sluta. Skriverier om stök på skolan. Ungefär samma sak i Braås. I båda dessa orter har Migrationsverket boende och samtidigt har det kommit andra människor med utländsk bakgrund i stor omfattning. Vad är lösningen? Inte att idiotförklara människior. Inte att ha totalstopp för flyktingmottagande. Alla måste lyssnas in. Däremot är det inte rimlgt att öka andelen personer med flyktingbakgrund i dessa orter i den utsträckning detta går att styra. . Och hur ordnar man boende för familjer med 11 barn? Vad får det kosta? Detta är praktiska frågor som en regering inte måste ägna sig åt!
Jag önskar som bekant att Migrationsverket drar sig ur dessa orter så att vi kan använda dessa lägenheter till vår "normala" bosradsförsörjning. För både nya och " gamla" svenskar. Utöver detta behövs en mobilisering av alla goda krafter. Men politiker kan inte vifta bort människors befogade eller obefogade oro. Alla måste bli lyssnade på.

http://goo.gl/MkVEsA
 
Ingen bild
Göta
Lördag 31 maj 18:48

"HÄR ÄR KOMMUNEN SOM TJÄNAR ÖVER EN HALV MILJARD PÅ INVANDRINGEN"!!!

Twitter översvämmas nu med ovanstående hänvisning till en DN-artikel som redogör för vilka fantastiska vinster Sandvikens kommun gör tack vare invandringen.
DN-artikeln avslutas med följande:
"Sverigedemokraterna, som tycker att invandringen måste begränsas kraftigt, representeras av två ledamöter i Sandvikens stadshus. Ing-Britt Olsson kunde inte kommentera rapporten på lördagseftermiddagen. DN har sökt hennes partikollega i fullmäktige, Per Kihlgren."

Om jag inte har fattat fel så är det samma historia som SD:s Stefan K har skrivit om på bloggen Petterssons gör skillnad, där han bl.a skriver:
"... Det är alltså bidragen från staten som gör även arbetslösa invandrare ”lönsamma”, inte den egna försörjningen och skatteinbetalningen. När dessa bidrag slutar komma, kanske inte Arbetarbladet och de socialdemokratiska politikerna i Sandviken låter lika positiva."

Jag hoppas verkligen att Per Kihlgren läser Pettersson-bloggen eller att någon från SD kontaktar Stefan K och berättar om verkligheten så att SD i Sandviken snarast kan skriva ett genmäle i DN och avslöja lögnerna som nu sprids för det vilda på twitter.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/tjanar-over-en-halv-miljard-pa-invandringen/
 
Ingen bild
Göta
Lördag 31 maj 18:55
"...eller att Stefan K kontaktar någon hos SD Sandviken och berättar om verkligheten, så att SD Sandviken snarast kan skriva ett genmäle..." skulle det vara.
 
Ingen bild
Onkel Sven
Lördag 31 maj 19:22
Regeringen kör nånting som dom kallar Vi och Dom , man påstår där att det inte är sant att flyktingar lever på bidrag efter att pengarna från staten är slut ! Hur kan det då va så att i det lilla samhället Fågelfors är det 40 familjer med utländska namn som varken har inkomst av tjänst eller kapital ? Vad lever dom av ?
 
Ingen bild
Hulda mk1
Lördag 31 maj 19:53
Lyssnade nu återigen på Ekots Lördagsintervju med Jimmie Åkesson. Det liknar mer ett förhör med en misstänkt brottsling, än en intervju med en svensk partiledare. Sorgligt.
 
Ingen bild
Urban Svitjod
Söndag 1 juni 09:32
Enligt Förvaltningsrätten har flykting rätt till ersättning för utlandsresor, i synnerhet om det gäller kontakt mellan föräldrar och barn.
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.3130361-fel-att-neka-flykting-bidrag-till-hemresa
 
Ingen bild
B-E Johansson
Söndag 1 juni 22:08
Hederlighetens pris, av Zulmay Afzali (Mummelförlaget) borde vara obligatorisk läsning för alla riksdagsledamöter. Om inte polletten ramlar ner då, så tror jag inget hjälper
 
Ingen bild
B-E Johansson
Söndag 1 juni 22:09
Håller med Hulda mk1
Fick precis samma intryck
 
Ingen bild
undrande
Tisdag 3 juni 00:21
Ja men om man är en flykting kan man väl inte åka tillbaks! Vad har man då flytt från, misär el för sitt liv (viktig skillnad)?
Från

Inga kommentarer: