fredag 5 september 2014

Dansk konservativ ledare hyllar Åkesson

http://www.samtiden.nu/3252/dansk-konservativ-ledare-hyllar-akesson/
asmus Jarlov, konservativ ledartippad politiker i Danmark hyllar Jimmie Åkesson. Foto: Det Konservative Folkeparti

Dansk konservativ ledare hyllar Åkesson

04/09 14:450 kommentarer
Måndagens partiledardebatt i Aftonbladets webb-tv har väckt reaktioner inom de etablerade partierna i Danmark. Rasmus Jarlov, som är ledare för Konservative Folkeparti i Köpenhamn och som av många bedömare har pekats ut som näste partiledare, beskriver på Facebook debatten som ”en ögonöppnare” och hyllar Jimmie Åkesson som han menar är Sveriges enda förnuftiga partiledare.
I en statusuppdatering på Facebook som lades upp under tisdagen, länkade Rasmus Jarlov till partiledardebatten i Aftonbladet och skrev följande:
Dagens rysare! Denne video var en ögonöppnare för mig, det står uppenbarligen ännu värre till i Sverige än jag trodde. Det svenska Migrationsverket bedömer att det kommer att anlända ytterligare 340 000 asylsökare till landet under de kommande fyra åren, vilket kommer att kosta 48 miljarder svenska kronor.
Samtliga av de sju övriga partiledarna attackerar Sverigedemokraterna för att de överhuvudtaget tar upp ämnet. ”Varför skall vi överhuvudtaget prata om dessa kostnader?”, säger de. Det är helt orimligt att anta att flyktingströmmen skulle gynna det svenska samhället och ändå vägrar de helt att förhålla sig till om det inte vore bättre att sätta in hjälpen på plats. De har absolut inga argument. Bara känslor.
Jimmie Åkesson från SD framstår som det rena och skära förnuftet jämfört med den övriga skocken.
I den efterföljande debatten i kommentarsfältet vidareutvecklar Jarlov sina ståndpunkter och skriver bland annat:
Jag visste att de (de sju gamla riksdagspartierna) var tokiga, men titta på detta. Det är helt galet!
Jag älskar Åkessons kommentar där han påpekar att han absolut inte pekar finger åt asylsökarna, utan bara åt den oansvariga politiken. Det är det som åtskiljer rasister från invandringsskeptiker.
Socialisterna hånar Åkesson för att han vill sänka skatten. Han verkar ytterst förnuftig.
I en artikel i nyhetstidningen Berlingske, vidareutvecklar idag Rasmus Jarlov sina farhågor kring Sverige. Jarlov menar att Sverige som nation just nu håller på att ”begå flyktingsjälvmord” genom massinvandring. Ur Rasmus Jarlovs artikel:
Den typ av astronomiska siffror [svensk invandring] bör nog ringa till en debatt. Men det enda parti som tycker att det är problematiskt är Sverigedemokraterna.
De svenska politikerna kommer helt enkelt inte prata om problemen med massinvandringen. De vidrör dem inte.
Som dansk är det svårt att förstå varför vi skulle vara i krig i 300 år för att Sverige skulle kunna få sina nuvarande gränser, om de nu själva väljer att förstöra sitt land. Men det är naturligtvis upp till dem.
Konservative Folkepartiet fick i det senaste nationella parlamentsvalet 4,9 procent av rösterna och har åtta mandat i det danska Folketinget. Partiet beskriver sig självt som ”Socialkonservativt, nationalkonservativt, liberalkonservativt, kulturkonservativt och värdekonservativt”.

Inga kommentarer: