torsdag 12 september 2013

ABBA Björn Ulvaeus: Islam problemet.

Björn Ulvaeus. (Foto: 42309374@N02/CC-BY)

 

 

Abba-Björn: Islam orsaken till eländet i Mellanöstern

Publicerat den 12 september 2013 kl 04:44
STOCKHOLM. Abba-grundaren Björn Ulvaeus gjorde under tisdagen starkt kontroversiella uttalanden i samband med en intervju med Wall Street Journal. Bland annat pekade han ut islam som orsaken till problemen i Mellanöstern och riktade skarp kritik mot den svenska 68-vänstern.

Gilla artikeln på Facebook

– Se på allt elände i Mellanöstern till exempel. Den gemensamma nämnaren för dessa länder är islam, och alldeles för få vågar kritisera islam som ideologi och vad islam gör med dessa länder, konstaterade Björn Ulvaeus i en intervju med den amerikanska tidningen.
Ulvaeus, som är medlem av Humanisterna, en förening som förespråkar icke-religiös humanism, påpekade att han ”förmodligen kommer få hård kritik” för att han uttalat sig på det sättet om islam.
Han tillade att han anser att anledningen till att svenskarna har varit framgångsrika är att vi ”vägrat att låta sociala konstruktioner som religion hålla oss tillbaka”.
I intervjun ger Abba-grundaren också en känga till 68-vänstern.
– För den svenska vänstern blev vi under 70-talet en symbol för Antikrist, berättar Ulvaeus och beskriver hur svenska vänsteraktivister anklagade Abba för att vara ”kommersiella och ytliga”.
Han menar dock att historien motbevisade kritiken.
– Det Abba gjorde har en bestående kvalitet som vänstermusikerna på 70-talet helt klart saknade, säger Björn Ulvaeus till Wall Street Journal.

Inga kommentarer: