måndag 24 oktober 2011

Expo i samarbete med våldsförespråkande vänsterextremist « Avpixlat

Expo i samarbete med våldsförespråkande vänsterextremist « Avpixlat: Expo i samarbete med våldsförespråkande vänsterextremist

EXPO Trots att man under årens lopp haft ett betydande antal medarbetare som haft kopplingar till vänsterextrema rörelser eller gjort sig skyldiga till politiskt motiverad brottlighet, trots att man fortfarande har sådana medarbetare och trots att man fram tills nyligen gjorde reklam för extrema vänsterorganisationer och var en del av det våldsamma, vänsterextrema nätverket Antifa-Net, så hävdar tidningen Expo bestämt att man inte har några problem med gränsdragningen mot vänsterextremismen.

Att Expo fortfarande har nära band till den extrema vänstern bevisas bland annat av att man så sent som igår publicerade ännu en artikel av norrmannen Tor Bach, som gjort sig känd för att förespråka våld mot oliktänkande. Tor Bach var en nära vän till Expos framlidne chefredaktör Stieg Larsson och drev under flera år Expos norska systertidning Monitor. Under tiden som han arbetade med Monitor var Bach också medlem av det norska kommunistpartiet AKP, som bland annat hyllar de kommunistiska massmördarregimerna i Kambodja och Kina.

Under sin tid i AKP skrev Bach en artikel i partiorganet, Røde Fane, med titeln ”Ska vi prygla nassesvinen?” där han propagerade för användandet av våld mot politiska motståndare, försvarade Norges motsvarighet till AFA och varnade för en splittring av den antirasistiska rörelsen i en våldsanvändande och en icke-våldsanvändande del:

“Vi er nødt til å innse at voldsbruk kan være riktig. (…) Det jeg imidlertid tror er farlig, er å få en debatt mellom de “snille” som er mot vold og for massemobilisering og de “slemme” som bare vil slå. Det er ikke der skillelinjene står i praksis. Jeg tror at en sånn debatt bare vil føre til overkjøring av verdifulle aktivister og til å bryte ned en antirasistisk front som hittil har vist seg slagkraftig.”

Vi tänkte det kunde vara en god idé att friska upp minnet lite kring denna organisation och tidning inför de lögner och grundlösa påståenden de utan tvekan kommer att skriva om oss på Avpixlat i framtiden i vår egenskap av PI:s arvtagare.

Akp


Share
2011-10-24, 11:11 (uppdaterat 2011-10-24, 11:12) | Kategori(er): Media, Politik

0
Disqus

Gilla
Dislike

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
86 kommentarer 982 gillar received
Dela på
Visar 2 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Jonas Petersson Top 10 7 minuter sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: