Tanten på Hemmet: Maten del 3 (Ettans)
I varje fall fick VI två nu maten från ETTAN där vi bor i Kolmården, nu får vi härliga köttbullar m riktigt kött , ekologiskt från orten,
läcker uppläggning , fisk som smakar som det skall med fräscha tillbehör sallader, lingonsylt och olika varianter av grönsaker. För första gången under lång tid kan vi njuta av våra måltider och nu SLIPPA tugga segt, okryddat, kött i varianter kallas köttgryta eller Jönssons frestelse, det är rätt det stavas med ö och är något som skulle påminna om originalvarianten som stavas med a, men är oaptitligt. Vi är så glada att vi har fått uppleva skillnaden mellan halvfabrikat och god, vällagad och närproducerad mat
Vägen dit var lång den gick via biståndshandläggare, som påstod att det var omöjligt att separera kostnader för lunch, middag o s v. Där fick jag, med stöd från anhöriga, visa att det naturligtvis var fel. Man kan ju inte, i en kommun, debitera kostnader som inte går att specificera. Sen försökte man hindra oss från att sitta i matsalen med vår “annorlunda” mat, vi fick inte heller värma maten i samma ugn som kommunens mat utan fick inhandla en egen mikro.
Nog om detta även om jag skulle kunna berätta flera hårresande saker om den usla maten från centralkök. Min konklusion är att det borde förbjudas. Alla inom kommunal omsorgs verksamhet såväl barn som äldre måste ha rätt till mat som är ekologisk, närproducerat och aptitligt upplagd Alla människor oavsett de har en anhörig i verksamheten, eller inte måste engagera sig i frågan vare sig de har lust eller ej. Ett är säkert, alla kommer att hamna där, i hemtjänst eller i äldrevård. Era barn äter förresten samma mat När ni väl är på hemmet kan jag försäkra att det är för sent, ni kommer inte att orka kämpa emot p g a ålder och sjukdom då blir det Davids kamp mot Goliat så sätt i gång nu!!!!
– skickat med Google Verktygsfält
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar